Més esport

Tot l’esport a porta tancada, però si juguen menors podran anar acompanyats

Coronavirus. Les noves restriccions entren en vigor demà i tenen una vigència de 15 dies prorrogables

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) ha emès una recomanació de suspensió des d’avui i en els pròxims 15 dies que afecta les competicions que s’aixopluguen en l’àmbit de les competència. Malgrat que es tracti d’una recomanació, s’ha d’entendre com d’obligat compliment i, de fet, la federació catalana de futbol ja ha actuat en conseqüència aquest matí suspenent totes les competicions i la de bàsquet ho farà en els pròxims minuts.

La SGEAF recull punt per punt les mesures anunciades aquest matí pel president Quim Torra. A banda de l’ajornament o suspensió de les competicions que es disputen en territori català, estén la mateixa instrucció a les gales, celebracions i festes de l’esport, ja siguin organitzades per entitats públiques o privades durant el mateix període de temps.

També contempla la celebració a porta tancada dels esdeveniments esportius professionals i no professionals, a excepció de les que siguin disputades per menors, que hi podran anar acompanyats. Les activitats col·lectives tindran un límit de 1.000 assistents, siguin en espais oberts o tancats. En aquest últim cas, no es podrà superar un terç de l’aforament de l’espai i prevaldrà aquest límit sobre el dels 1.000 assistents.

Pel que fa a les activitats esportives organitzades pels centres escolars, se suspendran les que impliquin la participació de més d’un centre per garantir la traçabilitat en l’hipotètic cas d’un contagi en la comunitat escolar.

Pel que fa als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, organitzats pels Consells Esportius, i als programes Esport Blanc Escolar i FITJOVE, s’hauran d’ajornar o suspendre en el mateix període d’afectació.

De bon matí

El govern ha pres mesures extraordinàries per contenir l’expansió del Covid-19 en una reunió extraordinària aquest matí. Pel que fa a l’esport, la novetat principal és que s’adopta el criteri del govern espanyol de decretar que els esdeveniments esportius professionals i no professionals es disputaran a porta tancada i es precisa que només en les competicions que impliquin la presència de menors, aquests podran estar acompanyats dels familiars. Això afecta al gruix principal de l’activitat esportiva del cap de setmana i tot l’esport de base. Aquesta decisió entra en vigor demà i durant un termini de 15 dies, prorrogables en funció de l’evolució de l’epidèmia. Ho ha anunciat el president Quim Torra en una compareixença al palau de la Generalitat acompanyat dels consellers Miquel Buch (Interior) i Alba Vergés (Salut).

Pel que fa a la gestió d’aquestes mesures, en l’àmbit esportiu correspondrà a la secretaria general de l’esport i l’activitat física (SGEAF).

També se suspenen les activitats col·lectives en espais oberts o tancats que impliquin la presència de més de 1.000 persones. Per tant, obligarà la Volta a Catalunya a prendre mesures per restringir la presència de públic en les sortides i zones d’arribada. A més, quan es faci en espais tancats de menys de 1.000 persones, es restringirà l’assistència a 1/3 de l’aforament per allunyar físicament els presents. Són mesures per donar resposta al que es considera fase d’alerta i que complementen les que es van anunciar ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)