Més esport

La flama olímpica arriba al Japó i té una benvinguda reduïda

Olimpisme. L’avió provinent de Grècia ha aterrat en una base militar al nord-est del país, la zona més castigada pel terratrèmol i el tsunami de l’any 2011

La flama olímpica dels Jocs de Tòquio 2020 ha arribat al Japó i ha tingut una benvinguda reduïda amb motiu del coronavirus. Un avió especial ha aterrat a la base militar de Matsushima, al nord-est del país i hi han estat presents les autoritats i poc públic autoritzat.

L’encesa de la flama es va fer el passat 12 de març en una cerimònia a porta tancada a la localitat grega d’Olímpia i la cerimònia d’entrega als representants japonesos també es va fer a porta tancada aahir dijous a l’estadi Panatinaico d’Atenes.

El campió de judo Tadahiro Nomura y la lluitadora Saori Yoshida, tres cops campiona olímpica, van ser els encarregats de pujar a l’avió a recollir la flama i d’encendre el peveter en forma de flor de cirerer. El president del comitè organitzador dels jocs, Yoshiro Mori, va tenir paraules d’ànim per Europa, on ara està centrada la crisis sanitària.

La flama olímpica estarà exposa al públic durant una setmana en varies localitats d’aquesta zona del Japó que va ser la més castigada pel terratrèmol i el tsunami de l’any 2011. El 26 de març iniciarà el seu recorregut pel Japó, que ha de durar 121 dies fins l’estadi de Tòquio per la cerimònia d’inauguració prevista pel 24 de juny. El comitè organitzador ha demanat al públic que no s’aglomeri per veure passar la flam olímpica per les seves localitats i ha dit que poden variar el recorregut per motius de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)