Més esport

El Japó rep la flama olímpica amb incertesa

Olimpisme. S’ha fet una cerimònia reduïda. El president del COI diu que s’estudien diferents escenaris per als Jocs i que ara no és moment de decidir

La flama olímpica dels Jocs de Tòquio va arribar al Japó envoltada d’incertesa i va tenir una benvinguda reduïda ja que per culpa del coronavirus es va fer una cerimònia amb les autoritats i poc públic. El foc olímpic va arribar a la base militar de Matsushima, al nord-est del país, i estarà exposada al públic durant una setmana en diverses localitats d’aquesta zona, que va ser la més castigada pel terratrèmol i el tsunami de l’any 2011. El dijous 26 de març iniciarà el recorregut pel Japó, que ha de durar 121 dies, fins a arribar a l’estadi de Tòquio per a la cerimònia d’inauguració prevista per al 24 de juliol.

El comitè organitzador dels Jocs ja va fer una crida perquè no hi hagi aglomeracions de públic per veure passar la torxa i va dir que podria variar el recorregut per motius de seguretat. En els japonesos hi ha un sentiment dispar entre la il·lusió i l’orgull de ser la seu dels Jocs i fer-los en les dates previstes, i la inquietud de si s’haurien d’ajornar o cancel·lar. Una enquesta publicada per l’agència local Kyodo diu que set de cada deu japonesos no veuen possible que es disputin del 24 de juliol al 9 d’agost. Al Japó també recorden que els Jocs Olímpics de Tòquio de l’any 1964 es van disputar del 10 al 24 d’octubre, i ara també podrien endarrerir les dates.

El COI hi treballa

El president del Comitè Olímpic Internacional, l’alemany Thomas Bach, va admetre en una entrevista al New York Times que estan estudiant diferents escenaris per als Jocs Olímpics de Tòquio, però també va afirmar que, quan encara falten quatre mesos per a la cerimònia d’inauguració del 24 de juliol, seria irresponsable prendre en aquests moments la decisió. Thomas Bach va destacar que altres organismes esportius mundials són optimistes respecte a l’evolució de la crisi sanitària del coronavirus i estan ajornant les seves competicions per als mesos d’abril o maig, mentre que els Jocs Olímpics s’han de disputar a finals del mes de juliol. El que va voler deixar molt clar el president del COI va ser que la decisió sobre el futur dels Jocs Olímpics de Tòquio es prendrà segons els criteris sanitaris, i mai “per interessos financers”.

EL PROTAGONISTA

Estem considerant diferents escenaris, però, al contrari que altres organitzacions esportives o lligues, som a quatre mesos dels Jocs
Seria irresponsable establir una data o prendre una decisió en aquests moments
Thomas Bach
president del coi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)