Més esport

Els Estats Units no enviaran atletes a Tòquio si no hi ha seguretat sanitària

Olimpisme. El comitè Olímpic de Noruega demana l’ajornament dels Jocs Olímpics i diu que sigui quina sigui la decisió final, ells faran la seva pròpia estimació de participar-hi o no

El comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units (USOPC) ha anunciat que els atletes del seu país no disputaran els Jocs Olímpic de Tòquio si no reben per part de les autoritats corresponents la més completa seguretat que no perilla la salut dels participants. La presidents de l’USOPC, Susanne Lyons, i la directora executiva, Sarah Hirshland, han posat de manifest la seva posició respecte a la pandèmia del coronavirus que afecte a tot l’esport mundial. “La decisió sobre els jocs no és nostra. És de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el govern japonès i el Comitè Olímpic Internacional (COI)” ha dit Hirshland, però ha afirmat també: “En cap cas enviarem als nostres atletes a competir si no és segur” Per la seva part Lyons ha dit que el seu desig és que els Jocs es puguin fer com està programat però ha admès que els organitzadors s’estan plantejant diferents escenaris depenent com evolucioni la situació les properes setmanes.

Hirshland ha reconegut que els atletes estan pressionant perquè no poden entrenar i tenen por per la seva salut si van als jocs, i va deixar clar que els esportistes són la seva prioritat.

El comitè olímpic noruec ha anat una mica més enllà i ha demanat al Comitè Olímpic Internacional ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio. “basant-nos en la situació poc clara de Noruega i en gran part del món no es defensable ni aconsellable enviar esportistes noruecs a Tòquio abans que la societat mundial hagi superat aquesta pandèmia” va manifestar en un comunicat la presidenta del comitè noruec Berit Kjøll. En una carta enviada al COI ha demanat estar informada del procés de decisió final i, independentment del que sigui, Noruega farà la seva pròpia estimació sobre si els atletes participen o no.

La federació de natació dels Estats Units i la de França també han demanat l’ajornaments dels Jocs Olímpics de Tòquio per un any, ja que els seus esportistes no es poden entrenar per preparar aquesta important cita.

El màxim dirigent del futbol del Japó, i vicepresident del comitè olímpic japonès, ha anunciat que ha donat positiu del coronavirus i s’ha disculpat per la possibilitat que hagi infectat a altres dirigents del futbol mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)