Natació

Mor Yasuji Fusano, als 80 anys

Natació. Porter de la selecció japonesa de waterpolo, va entrenar sis anys el CN Banyoles, amb el qual va pujar a la 1a divisió els anys 70, i després es va convertir en una institució al CN Lloret

La natació ha perdut un dels seus referents: Yasuji Fusano (1940). Porter de la selecció japonesa de waterpolo, va entrenar el Club Natació Banyoles del 1972 al 1978 i el va pujar a la màxima categoria estatal. Tot i estar només sis anys al Pla de l’Estany, on també va ser entrenador a la secció de natació, hi va deixar una gran petjada i hi continuava vinculat per la Travessia a l’Estany, que feia cada any, el 2019 inclòs. Feia temps que el club banyolí li volia fer un homenatge, que s’havia de fer dissabte vinent –ajornat pel confinament– per celebrar els seus 80 anys.

Fusano va arribar a Lloret de Mar els anys seixanta. El 1966, quan estudiava a Alemanya i hi jugava en un equip, en unes vacances d’estiu a Granada va conèixer la dona –lloretenca– amb qui es va casar dos anys després. A la localitat selvatana va ser un dels fundadors del club de natació –va ser-ne entrenador i director esportiu molts anys i, després, assessor–. També va impulsar la travessia de la badia de Lloret de Mar.

Fa un any li van posar el seu nom al carril número 5 de la piscina de Lloret, el més ràpid, per recordar la persona que ha ensenyat a nedar a més persones de tot el municipi. “La gent em deia que era boig, que nedar a la mar era perillós… Però jo pensava el contrari, la bogeria era no gaudir del plaer de nedar en una mar i una costa tan meravelloses”, va dir el 2018 en el 50è aniversari de la seva arribada.Yasuji Fusano va recollir la Medalla de l’Esport de la Generalitat el 2014 per la dedicació a la natació i al waterpolo. També va rebre el premi Forjador de Lloret de Mar, considerat un dels més importants de la vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)