Més esport

Frodeno recapta 200.500 euros amb el seu Ironman confinat

Triatló.

L’alemany Jan Frodeno, únic triatleta que ha guanyat l’or olímpic -el de Pequín 2008- i l’Ironman de Hawaii (tres vegades: 2015, 2016 i 2019), va recaptar aquest dissabte 200.500 euros en completar un Ironman sense sortir de casa seva a Girona, diners que donarà als hospitals d’aquesta ciutat per la pandèmia de la COVID-19.

Frodeno ha trigat 8 hores 33 minuts i 37 segons a completar l’anomenada “tri @ home” (un joc de paraules en anglès amb “triatló” i “casa”), encara que des del principi va aclarir que no ho feia pel temps, sinó per reunir diners pel coronavirus a casa de la citada localitat espanyola. Amb 38 anys, el triatleta alemany té des del 2019 el rècord de el món en aquesta disciplina, quan va cobrir els 3,8 quilòmetres nedant, 180 quilòmetres en bicicleta i 42,2 quilòmetres (una marató) corrent, amb 7h51:13 h ( obtingut en 2019).

“Moltes gràcies a tots els que han contribuït amb donacions i a tots els que han participat per fer realitat aquest projecte”, ha declarat Frodeno tot just acabar la seva “boja idea”, retransmesa íntegrament per internet.

Abans de començar va voler subratllar l’objectiu de la seva proesa: “En aquests moments les infermeres, metges, bombers i policies són les nostres persones d’acer, que estan fent una carrera de fons”. Frodeno va obrir les donacions amb 10.000 euros i va assegurar que “no serà” la seva “última contribució” al sistema sanitari de Girona. La pàgina on es pot donar per aquesta causa, dins el portal VIPrize, romandrà 50 dies més oberta.

L’acció ha començat poc després de les 8.00 hora local (6.00 GMT), quan Frodeno ha entrar a la seva piscina, amb corrent artificial en contra, per nedar 3,8 quilòmetres gairebé sense moure’s de la seva posició en 47 minuts.

En acabar la primera prova, ha menjat una mica de pa de pessic de plàtan i ha fet broma: “És la primera Ironman en què consumeixo més calories de les que cremo”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)