Més esport

La UFEC s’uneix al moviment #JoEmCorono i anima el món de l’esport a col·laborar-hi

Covid-19.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya aposta per la solidaritat en favor de la recerca científica pel tractament precoç del coronavirus i la seva prevenció. Amb aquesta determinació ha anunciat que dona suport a la campanya #JoEmCorono i anima al sector esportiu a col·laborar-hi.

“Estem vivint un dels estats d’alarma i emergència més durs que hem tingut a nivell mundial per causa de la COVID-19. El món de l’esport està patint les conseqüències d’aquesta pandèmia d’una manera especialment greu i, a més, serà dels últims a reincorporar-se en la seva activitat en l’etapa de desconfinament que tot just s’està començant a treballar. En aquest context, l’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol està treballant a marxes forçades per donar resposta com més aviat millor a la crisi: trobar una vacuna que sigui eficaç. Els donatius es poden fer al web e la campanya, https://www.yomecorono.com/. Iniciatives com el #JoEmCorono poden accelerar el procés d’investigació que permeti tornar al’activitat com més aviat millor”, assegura Gerard Esteva, president de la UFEC. “Som un sector de masses, de trobades multitudinàries, de celebracions, d’esports de contacte... Volem seguir sent-ho i serem un dels més beneficiats per la investigació científica que permeti trobar una vacuna”, ha reblat. Els especialistes han començat, d’una banda, un assaig clínic pioner, el primer aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament, amb l’objectiu de definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata als infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. A través d’un altre projecte, a més, també estan treballant en una vacuna contra el virus.

L’esport és el quart pilar de l’estat del benestar i recuperar l’activitat esportiva és fonamental per tenir una societat sana física i mentalment després de tantes setmanes de confinament. Però l’esport també és sacrifici, solidaritat, esforç i superació. Actituds que encarna l’equip d’investigadors i metges de #JoEmCorono per donar resposta al repte més important que tenim com a societat ara mateix: guanyar el partit contra el virus i tornar a la normalitat.

“El món de l’esport no pot ni entrenar ni competir però no vol quedar-se a la banqueta, vol formar part d’aquest equip. I en els moments difícils, la solidaritat guanya partits. Amb aquest esperit, des de la UFEC –assenyala el comunicat– ens unim al moviment #JoEmCorono per ajudar a frenar aquesta pandèmia i anima el sector esportiu a col·laborar-hi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)