Esport i política

El desconfinament esportiu es farà en quatre fases

Política esportiva. El govern recomana que cessin les competicions i presenta un primer projecte de pla per tornar a la normalitat aquest 2020

La secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física ja té redactat i preparat un pla de desconfinament gradual que ha de permetre tornar a la normalitat al sector esportiu durant el 2020. La proposta d’aquest pla va ser presentada ahir a la mesa sectorial on els tècnics esportius i sanitaris del Consell Català de l’Esport van estudiar també les principals aportacions que han fet les federacions, que preferirien tenir una data a l’horitzó. Aquest primer projecte de desconfinament ha de ser validat, però, pel Prosicat i els experts abans que es concreti una data d’inici, que no serà abans de la segona quinzena de maig. En la reunió el govern va recomanar a les federacions que cessin totes les competicions.

El pla de tornada a la normalitat del govern inclou l’obertura de les instal·lacions, un procés que es farà de manera gradual. Així, en una primera fase les instal·lacions estarien tancades –a excepció del CAR per als esportistes de Tòquio 2020– i només seria permesa la pràctica d’esport individual i lliure. En una segona fase, obririen les instal·lacions (amb un terç de la capacitat màxima i respectant les mesures d’higiene i distància de seguretat pertinents) i es permetria la pràctica en grup d’esports sense contacte.

En aquestes primeres fases, no es podrà realitzar cap activitat física que suposi un risc considerable de lesió. En una tercera fase es permetria la pràctica d’esport de grup de contacte i es reprendria la competició, amb moltes restriccions pel que fa l’assistència de públic. En la quarta i última fase, es tornaria a la normalitat d’abans de la crisi.

Les federacions han fet contribucions per encabir les especificacions de cada disciplina en el pla del govern, que inclouen el desenvolupament de criteris de recuperació d’entrenaments, de proveïment de material de protecció i de desenvolupament de la competició encara per disputar.

Acabar o no

Les preocupacions principals de les federacions es fonamenten en la logística d’acabar les competició i en l’aplicació dels protocols de seguretat. Pel que fa a la competició, hi ha federacions que per diferents raons ja han renunciat a mantenir l’activitat competitiva aquesta temporada, com vol el govern. Les que sí ho faran, estan estudiant les fórmules per respectar els drets d’ascensos i descensos dels clubs.

Pla de reactivació del tennis

La federació de tennis ha estat treballant en un pla de reactivació del tennis català, conjuntament amb els clubs, i ha adoptat mesures per donar-los suport. Modificarà el percentatge de bonificació sobre llicències que reben tots els clubs de cara a la temporada vinent. S’estendrà un any la campanya de promoció de bonificació del 30% per a totes les llicències de més que tramitin els clubs per a les seves escoles de tennis així com la promoció de primera llicència a preu reduït per a tots els que no han disposat mai de llicència federativa. La federació catalana considera que totes aquestes mesures són necessàries pel moment excepcional que s’està vivint, tot i la seva situació, amb un deute de 2,8 milions d’euros i que està en plena execució del seu pla de viabilitat fins a l’any 2026. L’esforç, que comporta l’adaptació dels pressupostos ja inclosos en el pla de viabilitat, és per donar més liquiditat als clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)