Natació

El mundial s’ajorna un any

Natació. La FINA comunica que no es farà a Fukuoka al 2021 perquè coincidia amb les noves dates dels Jocs Olímpics de Tòquio, i ara es disputarà a la mateixa ciutat japonesa el 2022

La federació internacional ha comunicat que el campionat mundial de Fukuoka (Japó) que s’havia de disputar el 2021 s’ha ajornat un any i es disputarà el 2022. La FINA ha explicat que així s’evitarà que coincideixi amb els Jocs Olímpics de Tòquio, que, degut a la pandèmia de coronavirus, es van ajornar fins a l’any 2021. El mundial de Fukuoka estava previst que es disputés del 16 de juliol a l’1 d’agost del 2021, però, com que els Jocs de Tòquio es van situar del 24 de juliol al 8 d’agost del 2021, la coincidència feia impossible que es fessin.

La federació internacional, la federació japonesa, les autoritats de la ciutat de Fukuoka i els organitzadors del mundial de totes les disciplines aquàtiques –natació, waterpolo, natació artística, aigües obertes, salts i salts de gran altura– van buscar una nova data i ara es disputaran del 13 al 29 de maig del 2022. El president de la FINA, Julio C. Maglione, ha assegurat: “[L’ajornament] proporcionarà les millors condicions possibles per a tots els participants. Esperem veure els millors esportistes aquàtics competint en el mundial de Fukuoka el 2022.”

També ha canviat de data el campionat d’Europa 2020, tot i que la nova encara no és oficial, però sembla segur que serà l’any 2021, abans dels Jocs Olímpics, tal com estava previst que es fes aquest any. En aquest europeu s’havia de disputar la natació, la natació artística, els salts i les aigües obertes, ja que el waterpolo es va fer al gener a la mateixa ciutat de Budapest. L’europeu s’havia de fer del 11 al 24 de maig, i fa setmanes ja es va passar de manera provisional del 17 al 30 d’agost, i ara s’ha tornat a ajornar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)