Handbol

Campions, malgrat tot

La Federació Espanyola d’Handbol decideix atorgar el títol de la lliga Asobal al Barça, líder invicte en el moment de la suspensió

L’equip de Pascual, amb la Champions al desembre, obté el sisè títol del curs

La Federació Espanyola d’Handbol, després d’una llarga reunió de la comissió delegada, ha resolt atorgar el títol de la lliga Asobal al Barça, que en el moment de la suspensió liderava la classificació amb ple de victòries (dinou) i cinc punts de marge respecte al segon, l’Ademar de Lleó. Tot i l’excepcionalitat del moment, encara en estat d’alarma i tot just a l’inici del desconfinament, es tracta del 27è títol de lliga del club blaugrana, el desè consecutiu. La temporada ha quedat estroncada per culpa del coronavirus, però el trofeu de lliga suposarà el sisè títol del curs per al Barça, que no fa ni dos mesos –el 8 de març– aixecava el de la copa del Rei a la Caja Mágica de Madrid, i l’afegia als de la supercopa de Catalunya, la supercopa d’Espanya, la Super Globe i la copa Asobal. Queda pendent la lliga de campions, la final a quatre de la qual es disputarà el 28 i 29 de desembre a Colònia. Amb aquest trofeu, el capità del Barça, Víctor Tomàs, eleva la seva llista de títols fins a 69, mentre que Raúl Entrerríos i Cedric Sorhaindo arriben a la xifra rodona dels 50.

Valoracions

El tècnic del Barça, Xavi Pascual, admet l’excepcionalitat del moment i que li hauria agradat acabar la feina sobre la pista. “És una temporada diferent per moltes coses. Perquè ens hem quedat sense poder acabar dues competicions importants (Champions i Lliga Asobal), però a més perquè hi havia jugadors que es retiraven, hi havia uns Jocs Olímpics al davant, etc. És una sensació agredolça. Estem contents perquè sabem que hem fet el que havíem de fer i no podíem fer res més, però hauria estat millor guanyar-ho al camp”, sentencia. El directiu responsable de la secció, Jordi Argemí, també valora el nou èxit del conjunt de Pascual: “Estic content per la consecució del títol, que es buscava des de l’inici de temporada, però reconeixem que l’alegria no és completa perquè ens hauria agradat guanyar-lo a la pista, competint contra la resta d’equips per demostrar la nostra vàlua.”

Per atorgar les places europees s’ha tingut en compte la classificació de la primera volta. Així, el Barça jugaria la lliga de campions, i l’Ademar de Lleó, el Bidasoa i el Benidorm, per la seva condició de finalista de la copa, disputarien la nova lliga europea, a més del Logronyo, si finalment se li accepta la invitació sol·licitada per la federació espanyola. El BM Granollers tornarà a quedar fora de les competicions europees, tot i que en la classificació final –es té en compte fins a la jornada 19– havia remuntat fins al sisè lloc. No hi haurà descensos i sí dos ascensos de divisió d’honor plata, que seran per al Club Cisne (Pontevedra) i el Villa de Aranda. Així, la temporada vinent es disputarà una lliga amb 18 equips, en què hi haurà quatre descensos i una promoció, entre el catorzè classificat i el tercer de la divisió d’honor plata. La junta, un cop aprovats els acords de la comissió delegada, comença a treballar en els diferents escenaris de competició per al curs 2020/21 que seran presentats en l’assemblea general ordinària per a la seva aprovació.

ELS PROTAGONISTES

És una situació estranya. No podem fer-hi res més, hem fet la nostra feina i a tots ens hauria agradat guanyar sobre la pista

LA XIFRA

Estic content pel títol, que es buscava des de l’inici, però reconeixem que l’alegria no és completa
Jordi Argemí
directiu responsable de la secció
Títols (*)
FC Barcelona 27
BM Granollers 13
Atlético de Madrid 11
CB Ciudad Real 5
CB Calpisa 4
CB Cantàbria 2
SDC San Antonio 2
CB Bidasoa 2
CB Ademar Lleó 1
CD Sabadell 1
Real Madrid 1 (*) primera divisió + divisió d’honor + Asobal

LA DADA

És una temporada diferent per moltes coses, perquè hi havia jugadors que es retiraven, hi havia Jocs Olímpics. És una sensació agredolça
L’equip ho estava fent molt bé, però hi ha coses més importants i això ho hem d’entendre tots
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL BARÇA
27
títols
de lliga té el Barça en el seu palmarès, els deu últims assolits de manera consecutiva.
No hi haurà descensos i el curs vinent la lliga tindrà 18 equips participants

El Bera Bera, campió, i ascens de l’Adrianenc a plata

Amb els mateixos criteris de la lliga Asobal, el títol de la divisió d’honor femenina s’atorga al Super Amara Bera Bera, que en el moment de la suspensió liderava la classificació amb 30 punts, i sis de marge respecte de l’Elx. El KH-7 BM Granollers, com l’equip masculí, s’ha de conformar amb el sisè lloc (16 punts). El president de la Federació Espanyola d’Handbol, Francisco Blázquez, en tot cas, ha anunciat que sol·licitarà una invitació perquè tant el Granollers com el Valladolid, semifinalistes de la suspesa Challenge Cup, tinguin plaça europea la temporada vinent. En aquest campionat tampoc hi haurà descensos i el curs vinent estarà format per divuit equips. La bona notícia per a l’handbol català ha estat l’ascens del Sant Martí Adrianenc a la divisió d’honor plata (primer grup B), juntament amb l’Embutidos Lalinense (grup A), l’UBU San Pablo (grup B), el Trapagarán (grup C), el Playasol Eivissa (grup E) i l’Ikasa Madrid (grup F). Entre els vint equips que hi haurà el curs vinent, en aquesta categoria competiran quatre conjunts catalans, ja que a més dels liles s’hi mantenen el Barça B, el Sarrià i el Bordils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)