Natació

La federació espanyola reclama que s’inclogui l’ús de les piscines en la fase 1

Natació. La federació catalana i els principals clubs aquàtics del país s’adhereixen a la reclamació en aquest procés de desescalada

La Federació Espanyola de Natació (FEN) reclama al Govern que reconsideri l’exclusió de les piscines i de l’esport aquàtic de la fase 1 de la desescalada i ha mostrat a través d’un comunicat la seva “sorpresa” perquè es permeti la pràctica de múltiples activitats esportives en instal·lacions a l’aire lliure i s’exclogui “incomprensiblement” a les piscines. Tant la Federació Catalana de Natació com l’Associació Empresarial de Clubs de Natació, amb la presència dels principals clubs del país, s’han afegit a través de les xarxes a la reclamació de la federació espanyola.

En el comunicat, la FEN expressa que sempre ha estat respectuosa amb les decisions i mesures oficials que es prenen per combatre el coronavirus, però recorden l’existència d’un informe del CSIC amb data 5 de maig “que avala la seguretat del mitjà aquàtic, on l’ús d’agents desinfectants està ampliament implantat des de fa anys”. I s’afegeix: “La pràctica de la natació és reconeguda com una activitat no només altament recomanable per a la salut de la població sinó també imprescindible per l’esport federat i la supervivència dels clubs amb seccions aquàtiques, als quals la restricció de la citada Ordre els provoca un prejudici enorme i potser el seu tancament definitiu.”

Per acabar, es reitera la seva petició al Govern perquè reconsideri la modificació de l’article 41.3 del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) “de manera que es permeti l’obertura de les piscines i les zones aquàtiques per la pràctica esportiva, que es compleixin amb les mesures de prevenció i higiene exigibles a la resta d’establiments i activitats autoritzades dins de la fase 1 de transició cap a la nova normalitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)