Natació

Vall demana que s’obrin les piscines durant la fase 1

Natació. La bracista se sent una “privilegiada” per entrenar-se al CAR de Sant Cugat, però reclama que altres federats puguin nedar en centres esportius amb el mateix protocol de mesures higièniques

La setmana passada van nedar a les platges de Barcelona i aquesta han pogut per fi tornar a llançar-se a la piscina, a les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Els nedadors d’elit del CN Sant Andreu, amb Jessica Vall al capdavant, han posat fi a dos mesos llargs sense poder nedar i de mica en mica van recuperant sensacions per a una temporada que ha quedat del tot sacsejada per la pandèmia del coronavirus.

El grup de nedadors que han pogut gaudir de les instal·lacions del CAR ha estat realment molt restringit i per aquest motiu la bracista barcelonina torna a reclamar al govern espanyol que es repensi la prohibició d’obrir les piscines per als esportistes federats. “Tenim ganes que el govern valori realment el fet de poder obrir els centres esportius en els quals hi hagi piscines. I que mantinguin aquests protocols d’higiene i seguretat perquè no siguem només uns quants privilegiats els que puguem gaudir d’aquests entrenaments, sinó que ho pugui fer més gent”, reitera Vall. Si no hi ha canvis en el procés de desescalada, l’ús de piscines en centres esportius, tant per a professionals com per a nedadors federats, no està previst fins a la fase 2 del pla per a la transició cap a una nova normalitat. Les mesures, en aquest sentit, seran molt similars a les que es posen en pràctica al CAR; amb concertació de cita prèvia, establiment de torns, entrenament individualitzat i amb un màxim del 30% de l’aforament, entre altres. A més de Vall, també van poder gaudir del primer torn d’entrenaments a Sant Cugat Mireia Belmonte, Marina Garcia, Lidón Muñoz, Albert Escrits i África Zamorano. Durant la setmana s’afegiran a aquest grup alguns nedadors que eren fora de Barcelona, com ara Joan Lluís Pons, Alberto Martínez i Jimena Pérez, i que formen part del nucli d’entrenament de Jordi Jou i Fred Vergnoux.

Tot i les restriccions, Vall valora així la tornada als entrenaments: “Ha estat com tornar a classe després de les vacances, quan vas al col·le i estàs supernerviós per veure si et deixes alguna cosa. Desitjàvem molt tornar a l’aigua i hem hagut de treballar com havia de ser aquesta posada en marxa. És a dir, no era com ho recordàvem abans perquè havíem de seguir tota una sèrie de protocols diferents i hem hagut de mentalitzar-nos en aquest sentit. En tot cas, no hi havia males sensacions que poguessin esborrar aquesta felicitat de poder tornar a entrenar-se.”

Una altra de “les privilegiades” que han pogut tornar a la piscina del CAR de Sant Cugat és la campiona olímpica Mireia Belmonte. “Hi he anat amb molta il·lusió i he notat sensacions superrares. Quan fa una estona que nedes, el cos recorda el que era nedar i ho va fent de mica en mica. Ha estat dur, una experiència rara, però al final és el que toca. Mai havia estat tant temps sense nedar. Es perd la forma i una pila de coses, però ara ho afronto amb ganes i il·lusió”, va comentar a la Cadenar SER.

Tot i la necessitat de tornar a entrenar-se a les piscines, tant tècnics com nedadors són conscients que sense objectius a curt termini el que toca ara és fer la pretemporada.

LES PROTAGONISTES

Desitjàvem molt tornar a l’aigua i hem treballat amb els protocols de com havia de ser aquesta posada en marxa
Jessica Vall
Hi he anat amb molta il·lusió i he notat sensacions superrares. Mai havia estat tant temps sense nedar
Mireia Belmonte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)