Handbol

“Nosaltres vam pujar per jugar, no per salvar-nos”

Handbol. “Tant en Pere Coll com en Jordi de Toro van posar l’equip on es mereixia”, diu Josep Espar sobre l’ascens del Sarrià fa un any a Plata

La Unió Esportiva Sarrià celebra dimarts que ve el primer aniversari de l’ascens a Plata, la categoria en què en el curs del debut s’ha mantingut sempre fora del descens. L’equip era novè en la classificació i va arribar a la tercera eliminatòria de copa, contra l’Anaitasuna (27-28 a Navarra en la tornada), després d’eliminar el Cangas, també d’Asobal. “L’ascens va ser una cosa molt ben parida, la fase la vam fer molt bé i tant en Pere Coll com en Jordi de Toro van posar l’equip on es mereixia: teníem jugadors i faltava només fer aquest pas”, diu el director esportiu del club, Josep Espar, en referència als tècnics de l’equip que havia d’entrenar ell després de la seva etapa al Veszprém. El fitxatge de Xavi Sabaté pel Wisla Plock va fer que deixés els que havien de ser els seus assistents al capdavant del Sarrià i ell es va mantenir a la direcció esportiva pel compromís adquirit amb la UES. “Venint des de baix i fent molt poc soroll van fer una feina molt ben feta”, sintetitza sobre la temporada, l’anterior, històrica, el colofó de la qual va arribar a Avilés amb tres triomfs en tres partits i, és clar, l’ascens.

La mateixa línia

“En Salva Puig també, amb humilitat i bon saber fer, sense voler córrer gaire, s’ha fet l’equip seu i li ha donat un estil de joc amb el seu segell: defensar fort, córrer i aprofitar els recursos que tenim. Ho ha fet molt bé, ho estava fent molt bé i per mi és una llàstima que s’hagi acabat la temporada”, valora Josep Espar del primer curs a Plata. I hi afegeix: “No m’agrada dir que ens hem salvat. Tenia ganes de seguir gaudint amb l’equip i últimament els resultats no acompanyaven, però estàvem tornant a agafar el ritme.” “Nosaltres vam pujar per jugar, no per salvar-nos. I que els resultats ens posin on ens toca. Gaudint nosaltres i la nostra gent”, sentencia.

La segona temporada

“Ens afecta a nosaltres i a tothom. Hem de veure aquest temps que hem estat treballant amb el preparador físic, l’Albert Pijoan, en què els jugadors s’han estat mantenint, preparar la temporada següent i vigilar molt les lesions. Tenim un staff molt competent”, diu Espar sobre el curs 2020/21, que a falta de confirmació oficial, tindrà dos grups de deu equips en una primera fase, i en la segona, un d’ascens i un altre de permanència.

Una segona temporada, la que ve, per a la qual el Sarrià ha renovat Salva Puig. “Va ser bo per canviar la dinàmica, una cara nova. I un exjugador que havia estat un referent, amb molta il·lusió. Ho ha demostrat i per això segueix: té coses a aportar al club i als jugadors”, diu sobre la seva elecció d’ara fa un any; els resultats li han donat la raó. “El Salva ha confiat en els jugadors i també ells hi han anat a mort”, afirma, i destaca l’experiència al més alt nivell del tècnic vallesà i la tasca dels assistents de Puig, com ara l’entrenador de porters a distància Jorge Martínez, Pijoan, Pere Medinyà i el fisioterapeuta Jordi Oliveras. “Tothom ha pogut estar per la seva feina”, la clau de l’èxit d’aquest primer any.

“És un luxe comptar amb un jugador que, pel seu nivell, podria estar a l’Asobal”, diu Espar sobre Guillem Lozano, que després de pujar va anar a Austràlia a fer un màster i que ara ja està en dinàmica de l’equip, per jugar-hi el curs que ve. Qüestionat per la possible marxa de jugadors, diu: “Per nosaltres que es quedin sempre, però si els fem créixer tant que clubs professionals o de categories més altes es fixen en ells i els fitxen és un orgull.” “M’encarrego jo personalment d’ajudar-lo a prendre la millor decisió. Primer les persones han fet gran el nostre club i la gent és agraïda i torna, com en Lozano”, reflexiona, amb el desig de tenir molts jugadors amb possibilitats que els vinguin a fitxar.

L’ENTRENADOR

“En Salva Puig li ha donat el seu segell: defensar, córrer i aprofitar els recursos”

ELS JUGADORS

“Si els fem créixer tant que clubs professionals es fixen en ells, és un orgull”
Patrocini

Del País Basc a Sarrià sense anar a Polònia

“Vaig tornar de l’eliminatòria de la lliga de campions amb el Bidasoa, d’Irun a Sarrià de Ter, i ja m’hi he quedat. Em va enganxar aquí, puc estar amb la dona i els nens”, recorda l’assistent de Xavi Sabaté al Wisla Plock, sorprès per la crisi superada la prèvia dels vuitens de final el 29 de febrer. “Tenim jugadors per mig Europa, amb planificacions individuals que els vaig enviant i segons el país fan més o menys”, explica el barceloní, resignat amb el desenllaç de la temporada, amb el Kielce com a campió de lliga per average particular i sense els vuitens contra el Veszprém, l’anterior equip de Sabaté amb ell d’ajudant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)