Handbol

Toni Gerona fa oficial l’acord per ser el seleccionador de Sèrbia

Handbol.

L’entrenador tortosí Toni Gerona és el nou seleccionador nacional de Sèrbia, segons ha confirmat a EFE el mateix tècnic, que té un acord “totalment tancat”, tot i que no signat presencialment a causa de la crisi de la Covid-19.

Gerona (46 anys), que ja anunciar en aquest diari que estava negociant amb la federació balcànica, rellevarà Nenad Perunicic, que va dimitir després de la mala classificació de Sèrbia en el passat Europeu, que va finalitzar en vintena posició.

“El vicepresident de la federació sèrbia Dragan Skrbic, a qui vaig conèixer a Barcelona com a jugador, em va trucar perquè em fes càrrec del projecte. El 2018 ja hi va haver contactes però no era el moment; ara sí”, explica l’entrenador català.

Una dada curiosa és que per primera vegada en la història de la selecció sèrbia ell serà el primer seleccionador estranger a la banqueta.

“Vinc principalment pel projecte, que també és supervisar les seleccions juvenils. Els dirigents serbis volen una mirada a l’exterior i un nou mètode de treball”, subratlla.

El febrer passat va deixar el càrrec de seleccionador nacional de Tunísia després de perdre la final de la copa d’Àfrica contra Egipte, després d’haver guanyat el títol el 2018 i la plata en els Jocs Mediterranis de Tarragona.

Gerona es va incorporar el 1999 als equips del planter del FC Barcelona i va ser ajudant de l’entrenador del primer equip, Xesco Espar (2004-2007), guanyant la lliga de campions 2004-2005 i la lliga Asobal 2005-2006. Posteriorment va compaginar el lloc de director tècnic de formació amb el d’entrenador del Barça B 2009-2015). Va deixar el club blaugrana per incorporar-se al club de Qatar del Jaish del 2015 al 2017.

Aquesta mateixa temporada va fitxar pel recentment ascendit Chartres de la lliga francesa, que s’ha classificat en la desena posició de la lliga, equip en el que seguirà el curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)