Esport i política

La UFEC reclama un IVA súper reduït per l’esport per fer front a la crisi

Covid-19.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) reclama de forma urgent al CSD que l’IVA en el món de l’esport passi del 21 per cent actual a un de súper reduït. És una de les mesures de caràcter general incloses en l’anomenat Pla Marshall per a l’esport que planteja l’entitat.

L’IVA reduït s’hauria de poder aplicar als servis esportius quan el prestador no sigui una federació esportiva o clubs reconeguts de caràcter social, que ja n’estan exemptes. La UFEC recorda que el sector reclama aquest canvi fiscal des de fa temps.

Les federacions catalanes també es queixen que les ajudes promeses pel govern català per fer front a la pandèmia no arriben. . “Vam demanar un fons de contingència de 25 milions d’euros per a tot el sector esportiu sense ànim de lucre, és a dir, clubs, federacions, consells esportius i altres entitats, perquè puguin pal·liar tot el dany causat per la COVID-19”, explica Gerard Esteva, president de la UFEC. Independentment de les subvencions corrents anuals, aquest ajut encara no ha arribat. “Necessitem ajudes directes, a fons perdut, que és el que garantirà l’existència de les entitats. Amb la crisi del 2008 ja van desaparèixer un 23% dels clubs”, alerta Esteva.

Tampoc s’ha fet realitat, segona la UFEC, la línia de crèdit de 10 milions d’euros de l’Institut Català de Finances (ICF) a través del Consell Català de l’Esport. Es tracta de préstecs que s’han de tornar en quatre anys, amb un de carència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)