Esports de muntanya

Mor als 16 anys en un penya-segat la campiona mundial juvenil d’escalada

Escalada.

La francesa Luce Douady, de només 16 anys, ha mort després de precipitar-se per un penya-segat mentre s’entrenava al costat d’altres companys. Segons ha informat la Federació Internacional d’Escalada, l’esportista va relliscar quan anava d’un punt a un altre de l’entrenament, amb tan mala sort que on es va produir la caiguda hi havia més de 150 metres de desnivell. El succés es va produir a les parets de Luisset, a la regió francesa d’Isère.

Douady estava considerada una de les més fermes promeses d’aquest esport i formava part del programa olímpic dels Jocs de Tòquio. Després de proclamar campiona del món juvenil a la cita disputada a Arco di Trento (Itàlia) el 2019, ja havia arribat a debutar a la copa del Món absoluta, amb un cinquè lloc a la cita de Vail (EUA) com a millor resultat. Era, per tant, una de les més fermes candidates a quedar entre les millors de la cita olímpica de l’any que ve, pel que la seva pèrdua ha estat un dur revés per a l’esport francès de l’escalada. “Tenia tot el futur per davant”, ha assenyalat Pierre-Henri Paillason, director tècnic de la Federació Francesa de muntanya i escalada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)