Més esport

Biles es presenta en una demanda contra l’USOPC per abús sexual

Gimnàstica. Més de 140 víctimes volen que els membres del Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units expliquin que sabien dels abusos del metge de l’equip de gimnàstica

La gimnasta Simone Biles, quatre cops campiona olímpica i dinou vegades campiona mundial, i forces companyes de l’equip olímpic de gimnàstica dels Estats Units estan entre els esportistes que han presentat una demanada contra el Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units. (USOPC) per abús sexual.

Els advocats d’esportistes olímpica com Simone Biles, Madison Kocian, Aly Raisman, McKayla Maroney, Kyla Ross, Jordyn Wieber i Jamie Dantzscher, juntament amb 140 víctimes d’agressió sexual del metge de l’equip nacional nord-americà de gimnàstica Larry Nassar, han presentat una moció per demanar el testimoni de directius olímpics actuals i passats.

Simone Biles va revelar al gener del 2018 que ella també havia sigut agredida sexualment per Larry Nassar –condemnat a 175 anys de presó–, i aquesta és la primera vegada que el seu nom surt en una demanda. El febrer passat els advocats de l’USA Gymnastics (USAG) van fer una oferta de 215 milions de dòlars, però estava supeditada a que la USOPC es lliurava de qualsevol reclamació actual o futura i els seus directius d’ara i els anteriors no haurien declarar en seu judicial. Les víctimes la van refusar. “La intenció es protegir a las víctimes, perquè davant ja justícia i el públic es conegui la veritat del que la USOPC sabia sobre l’abús sexual als seus atletes” explica la documentació oficial presentada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)