Esports de muntanya

SERGI MINGOTE

Anar a escalar en bicicleta

Sergi Mingote inicia dilluns vinent l’Olympic Route PIRIBCN2030

Vol promocionar la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona mentre puja catorze cims europeus i fa 7.200 km pedalejant

Poques coses l’aturen i el fan estar quiet. Només de sortir del confinament Sergi Mingote ha planejat una nova aventura que iniciarà dilluns que ve i en la qual vol recórrer 7.200 km en bicicleta per deu països diferents i pujar, a peu, catorze muntanyes emblemàtiques europees, mentre promociona la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030. L’alpinista de Parets del Vallès, de 49 anys, iniciarà l’Olympic Route PIRIBCN2030 des de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, on presentarà la seva aventura als mitjans informatius, i la pensa completar en 60 dies. Aquest projecte substitueix el pla que tenia Sergi Mingote de fer el cim aquesta primavera al Gasherbrum I (8.080 m), l’Annapurna (8.091 m) i el Makalu (8.481 m) dins el repte d’ascendir els 14 vuitmils de la Terra sense oxigen embotellat en un període de 1.000 dies. Aquestes ascensions han quedat aparcades fins a la tardor a causa de la pandèmia del coronavirus, ja que no pot aconseguir els permisos.

Sergi Mingote ha explicat en el vídeo de presentació de la seva aventura que un dels principals objectius del projecte és “demostrar que és possible una mobilitat més sostenible, que el nostre planeta ens ho agrairà”. Per aquest motiu, tot el material que l’acompanyarà anirà dins de les cinc alforges penjades a la bicicleta. També farà servir el transport públic i el vehicle elèctric per fer alguns enllaços durant el trajecte. Tota aquesta aventura combina amb la promoció de la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030, de la qual Sergi Mingote és ambaixador i ha dit: “Serà una candidatura en què els Pirineus tindran un paper fonamental i serà 100% sostenible.”

Des de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, Sergi Mingote anirà cap als Pirineus catalans, andorrans i aragonesos, protagonistes de la candidatura olímpica. En aquesta etapa ascendirà nou cims, entre els quals destaquen els pics més alts de Catalunya, Andorra i Aragó: la Pica d’Estats (3.143 m), el Comapedrosa (2.942 m) i l’Aneto (3.405 m). Després agafarà un ferri a Barcelona per arribar a Sardenya, on recorrerà la costa nord abans de viatjar a Còrsega, on ascendirà la muntanya Cinto (2.706 m), la més alta de l’illa. A continuació Sergi Mingote agafarà un altre ferri a Bastia, aquest amb destinació a Niça, el lloc d’inici d’una nova etapa fins a Torí. El següent cim serà el Gran Paradiso (4.061 m), situat als Alps, i d’allà anirà fins a les Dolomites, on ascendirà la muntanya Cristallo (3.221 m) i la Cima di Mezzo (3.154 m). Sergi Mingote iniciarà l’última part de la ruta baixant amb bicicleta per l’est d’Itàlia fins a Ancona, on agafarà un altre ferri que el portarà a la ciutat croata de Split. Passarà per Bòsnia i Hercegovina, Montenegro i Albània, i el punt final de l’aventura en bicicleta serà Atenes, abans d’afrontar el mont Olimp (2.919 m), el cim més alt de Grècia.

60
dies
té previst que duri la seva aventura europea pels diferents cims emblemàtics.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)