Esport i política

La Generalitat impulsarà l’esport català amb 71 milons d’euros

Política esportiva.

La Generalitat ha anunciat un paquet de mesures mitjançant el qual posarà a disposició del teixit esportiu català 61 milions d’euros i deu més addicionals en forma de crèdit per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. “La pandèmia ha tingut un impacte molt dur en molts sectors, un d’ells el de l’esport. És per això que la secretaria de l’Activitat física i de l’Esport va elaborar un primer estudi per avaluar l’impacte de la pandèmia en aquest sector”, ha relatat la consellera de presidència Meritxell Budó, que ha explicat que entre els escenaris possibles, l’esport català pateix el pitjor: “La realitat ens situa en el més dur d’aquests tres escenaris; amb un impacte en el sector esportiu que podríem situar entre 1.500 i 2.500 milions d’euros”. En termes més concrets, Budó ha especificat alguna de les mesures: “Estem treballant en una mesura que aniria adreçada a facilitar a les famílies el pagament de les llicències escolars i federatives. Es tracta d’una mesura valorada al voltant de 37 milions que dependrà de la disponibilitat de nous recursos”. També ha reiterat la demanda del govern de Catalunya respecte de la implantació d’un IVA reduït per a l’esport, sol·licitud que el president Quim Torra ja va fer arribar al president del govern espanyol Pedro Sánchez.

A Catalunya hi ha més de 18.000 entitats esportives registrades, 73 federacions esportives amb 600.000 llicències d’esportistes i 45 consells esportius amb unes 450.000 llicències més. Budó ha remarcat la importància del secor esportiu al nostre país: “L’àmbit de l’esport i de l’activitat física constitueix el 2% del PIB català (és a dir 5.000 milions d’euros) i genera el 3,2% de l’ocupació (prop de 100.000 ocupats)”. “A més comptem amb més de 40.000 instal·lacions esportives, cosa que demostra el dinamisme d’aquest àmbit de la nostra societat”, hi ha afegit Budó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)