Més esport

FUTBOL AMERICÀ

Els Pioners de l'Hospitalet, la temporada perfecta

Els Pioners de l'Hospitalet superen els Firebats de València (36-0) en la final de lliga i completen el triplet, amb els títols de la copa catalana i estatal

Els Pioners de l'Hospitalet van arrodonir diumenge una temporada que es podria qualificar de perfecta. El títol de la lliga estatal (LNFA) després d'una aclaparadora victòria en la final contra els Firebats de València (36-0), els vigents campions, va completar el triplet del conjunt de Teo Polanco, que anteriorment ja havia triomfat en la copa catalana i en la copa estatal. Els de l'Hospitalet ja havien assolit els tres títols el 2005 i el 2008. Al president riberenc, Joaquim Martins, no l'ha sorprès el gran paper de l'equip: «A principi de temporada ja aspiràvem a tot i hem treballat molt dur per arribar fins aquí.» En tot cas, el màxim dirigent dels Pioners admet que no s'esperava una victòria tan folgada en la final d'Argentona. En la contundència del resultat hi va tenir molt a veure el quarterback nord-americà Mark Nicolet, esplèndid en la gestió i l'execució del joc, i que va ser escollit el jugador més valuós. Precisament, Martins considera que l'èxit de la campanya de l'Hospitalet s'ha de buscar «en l'aportació dels tres reforços nord-americans, el mateix Nicolet, Sean Hayes i Matt Lien, a més d'haver mantingut la base del curs passat». Abans d'aquest partit, es va disputar la final júnior, amb victòria dels Argentona Bocs contra el Múrcia Cobras (20-19).

El president dels Pioners de l'Hospitalet considera que la lliga estatal ha experimentat una evolució molt positiva les tres últimes temporades. «Només cal veure els resultats que s'aconsegueixen en les competicions europees. És el millor paràmetre per valorar l'avenç. Abans ens superaven per 40-0, i ara ja guanyem partits. La millor estructura organitzativa dels clubs i el nivell més alt dels jugadors nord-americans, a més de la seva major implicació, han estat dos factors determinants», explica Martins, molt optimista amb vista al futur. En tot cas, els equips de la lliga estatal encara són molt lluny dels equips austríacs i alemanys, «amb pressupostos infinitament superiors», i que són els que tallen el bacallà en les competicions europees.

L'espina de l'EFAF Cup

El magnífic balanç dels Pioners només es va veure frustrat per la participació en la competició europea de l'EFAF Cup. El conjunt de Polanco no va poder accedir a les semifinals pel goal-average respecte del Parma Panthers. Es tractava d'un triangular. Els catalans van vèncer els Zuric Renegades a domicili (19-20) i els italians, al mateix rival a casa (49-7). El núvol de cendra provocat per l'erupció del volcà Eyjafjalljökull va impedir que els Panthers es poguessin desplaçar a l'Hospitalet per completar el triangular, i es va optar per decidir el semifinalista pel goal-average. Una decisió que òbviament va perjudicar els interessos dels riberencs perquè no van tenir l'oportunitat de jugar a casa. El curs vinent, els Pioners disputaran l'EFL per setena vegada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)