Atletisme

Marta Galimany triomfa a 17.210 metres per hora

Atletisme. La fondista del Barça supera amb molta suficiència l’anterior plusmarca espanyola (16.072 m) a la pista municipal del Fornàs de Valls

Pocs reptes se li resisteixen, a Marta Galimany. La fondista del Barça s’ha convertit en la nova plusmarquista espanyola de l’hora després de recórrer fins a 17.210 metres a la aista d’atletisme del Fornàs i superar amb molta suficiència l’anterior millor registre (16.072 m), en poder de l’extremenya Raquel Gómez des del 3 de juny del 2018, a Sevilla. El repte ideat amb el seu tècnic, Jordi Toda, va sortir rodó. En el primer tram, l’atleta blaugrana va tenir la col·laboració d’alguna de les seves companyes en la línia de sortida –Bàrbara Ramon, Anna Bové i Mercè Guerra–, però abans dels 20 minuts ja havia afrontat l’aventura en solitari. Galimany sempre va transitar amb registres superiors a l’anterior plusmarca –en mitja hora ja havia recorregut 8.520 m per a una projecció de més de 17.000 m– i faltant 4 minuts ja havia completat 16.200 m. De fet, la vallenca va fer poc més de 43 voltes i va recórrer 17.210 m que ja queden per a la història.

La fita de Galimany serà de ben segur un nou estímul amb vista al mundial de mitja marató, que de moment es manté inalterable en el calendari atlètic: el 17 d’octubre a Gdynia (Polònia).

Control de luxe a La Bòbila de Gavà

El control d’estiu de Gavà, en els temps que corren, serà aquest vespre un autèntic luxe. La pista de La Bòbila serà el punt de partida de diversos atletes internacionals en una temporada escapçada per culpa del coronavirus. Una de les proves amb més interès seran els 1.500 m, en què Artur Bossy (Castillejo Cáceres RC) intentarà atacar la seva marca personal (3:42.20) amb la col·laboració del seu company d’entrenaments Marc Alcalà exercint les tasques de llebre. En aquesta distància també destaca la participació de l’andorrà Pol Moya i l’aragonès Pol Oriach. També reuneix un gran nivell els 200 m amb la presència del jove lleidatà Aleix Porras (FC Barcelona), que acaba d’acreditar 47.49 en els 400 m de la reunió d’Andorra, i el madrileny Mark Ujakpor (Playas de Castelló), que s’entrena al CAR de Sant Cugat amb Àlex Codina. Sara Gallego (400 m tanques), Carmen Sánchez i Javier Delgado (400 m), Arnau Monné i Onna Rossell (100 m), i Alba Manzano (100 m tanques) són altres noms destacats entre la llista d’inscrits. Més enllà de la reunió de Gavà, avui també hi ha un control a Olot, on Esther Guerrero competeix en 1.000 m la setmana després d’haver establert la millor marca de 2.000 m, i una reunió a Castelló, amb Aaron Las Heras en els 3.000 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)