Atletisme

Sara Gallego i Javi Delgado, a la recerca del ritme ideal

Atletisme. Els campions d’Espanya de 400 m tanques intentaran rebaixar les plusmarques en la inusual prova dels 300 m en el míting de Barcelona

Sara Gallego (l’Hospitalet de Llobregat, 2000) i Javi Delgado (Sant Boi de Llobregat, 1996), flamants campions d’Espanya de 400 m tanques a Getafe, seran dos dels protagonistes del míting de Barcelona, que es disputa avui a l’estadi Serrahima amb un programa més reduït i algunes proves atípiques, com correspon en temps de pandèmia. La velocista de l’Hospitalet i el del Barça seran a la línia de sortida dels 300 m tanques amb possibilitats d’assaltar els rècords catalans i espanyols de l’especialitat.

Avalats pels resultats precedents, arriben a la cita en un gran estat de forma, tot i que s’hauran d’adaptar a una distància i a uns ritmes que no són els habituals. “Fa cinc anys que no corro aquesta prova i no serà fàcil perquè el rècord és de Salma Paralluelo (41.97) d’aquest mateix any. En els 400 m, la primera tanca és a 45 metres i en els 300 m, a 50 m, i per tant el ritme serà diferent. És clar que hauré d’anar més ràpid i potser hauré d’improvisar al mateix estadi, abans de la prova”, confessa Gallego, que en principi té previst tancar la temporada en aquesta reunió. L’atleta de l’Hospitalet, triple campiona d’Espanya de 400 m tanques, es va convertir dissabte, en el campionat de federacions de Ciudad Real, en la tercera especialista catalana de la història que trencava la barrera dels 57 segons (56.97).

Delgado, que a Getafe va assolir el seu primer títol estatal absolut de 400 m tanques amb un gran registre de 50.59, té una referència molt més pròxima de la prova dels 300 m tanques. “En la categoria cadet vaig arribar a tenir el rècord d’Espanya, i aquest estiu vaig fer un control a Sabadell i vaig córrer en 36.41, a una sola centèsima del rècord català de Robert Díez. La plusmarca espanyola (35.59) és més difícil, però tampoc és impossible, i lluitaré al màxim per aconseguir-la”, ressalta l’atleta del Barça. Delgado, que és enginyer en nàutica i transport marítim, va fer la seva eclosió atlètica el 2016, als 20 anys, quan va assolir el títol del campionat de la Unió Mediterrània sub-23 a Radès (Tunísia) i va establir la plusmarca catalana absoluta de 400 m tanques (50.27). L’atleta del Barça competirà a les 19.15 h, pràcticament a l’inici del míting, i una hora després complirà el paper de llebre en els 500 m, on també es buscarà una plusmarca espanyola.

En el tram final de la reunió es repetiran dos dels grans duels del campionat d’Espanya disputat a l’estadi Vallehermoso de Madrid, amb el reusenc Abadessamad Oukhelfen i el malagueny Ouassim Oumaiz en els 3.000 m (a Madrid va ser en els 5.000 m), i el madrileny Fernando Carro i el fondista de Burgos Daniel Arce en els 2.000 m obstacles. En tot cas, una de les figures de la reunió és la recordista francesa de martell Alexandra Tavernier, que acredita la segona millor marca mundial de l’any (75,23 m) i que tindrà la gavanenca del Barça Laura Redondo (69,02) com a principal rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)