Tennis

Siegemund barra el pas a Badosa a Roland Garros

Tennis.

L’alemanya de 32 anys Laura Siegemund (66a) ha posat fi avui a l’idil·li de Paula Badosa (87a) amb París i l’ha eliminat en els vuitens de Roland Garros per 7-5 i 6-2 en una hora i 36 minuts. Els recursos de la teutona en atac, amb canvis de ritme constants, i la seva capacitat defensiva, amb una gran rapidesa de cames, han desballestat la catalana, que no ha aprofitat un 5-3 favorable en el primer set quan estava imposant el seu joc de potència i s’ha enfonsat. Badosa tanca amb amargor puntual el millor torneig de la seva vida. Siegemund jugarà els quarts contra la txeca Petra Kvitova (7), bicampiona a Wimbledon que ha derrotat la xinesa Shuai Zhang per 6-2 i 6-4.

Badosa ha arrencat amb un joc en blanc al servei en només un minut. Ha disposat de dues pilotes de break que no ha aprofitat enel segon joc i ha encaixat un trencament en el tercer (1-2) quan no ha jugat amb tanta profunditat i l’alemanya l’ha mortificat amb les deixades inversemblants i molt difícils de llegir amb la dreta. L’empordanesa s’ha aixecat de seguida amb un contrabreak (2-2) vital, segellat en blanc amb autoritat. Totes dues han salvat el seu torn de servei. Badosa ha tingut dues pilotes més de trencament que no ha pogut consumar. Amb 3-3, ha fet un cop de puny damunt la pista. Ha encadenat dos jocs a favor en blanc i el trencament li ha obert de bat a bat la porta del primer parcial (5-3). La feina, però, no estava feta. La catalana no ha jugat amb la profunditat suficient i ha perdut per segon cop el servei (5-4). Perill. L’exhibició defensiva i de recursos de Siegemund han ressituat el partit a un escenari ben diferent (5-5) en un moment molt complicat per a la jugadora de Begur. L’alemanya era una paret inexpugnable que ha desesperat Badosa, que, ofuscada davant del gir escènic, ha tornat a claudicar amb el seu servei (5-6). Siegemund ha consumat el parcial de 4-0 en blanc amb el servei mentre Badosa movia el cap lamentant que el set se li havia esmunyit de les mans i estava mentalment fora del partit.

El tercer break consecutiu ha caigut en el primer joc del segon acte, amb un parcial sagnant de 0-5 per a la teutona. El primer brot verd ha estat un 30-40 restant favorable a la catalana, però no l’ha aprofitat (0-2). Badosa ha tallat amb molt de patiment per fi l’hemorràgia després d’un parcial en contra de 0-6. Amb 1-2, ha demanat la presència del fisioterapeuta i ha estat tractada de molèsties a l’esquena que, segons ella mateixa ha declarat al final del partit, li han impedit rendir al cent per cent. Siegemund s’ha endut el servei en blanc (1-3). Malgrat que l’empordanesa mai no ha llançat la tovallola (2-3), la dinàmica li ha seguit sent esquerpa perquè la teutona no ha tret el peu de l’accelerador i ha completat un gran partit (2-6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)