Waterpolo

La lliga, a dues velocitats

Waterpolo. El campionat de la regularitat estrena format a causa de la pandèmia, amb dos grups i tres fases per delimitar els clubs que pugnaran pel títol i els que ho faran per la permanència

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta i el CN Mataró comencen a partir del cap de setmana la defensa dels títols de lliga assolits en un curs escapçat de manera abrupta per culpa de la pandèmia. La supercopa de Can Llong ha suposat un primer tast de l’inici de temporada i tant l’equip mariner com el maresmenc han vist que encara els queda molta feina per fer. Tots dos conjunts, que també defensaven el títol de la supercopa del 2019, van quedar frenats per un CN Sabadell molt motivat i il·lusionat per tornar a cantar victòria al seu feu. Els de Quim Colet, amb una plantilla jove i descarada d’enorme talent, van demostrar que tenen molt a dir durant aquesta campanya. Al seu torn, l’equip de David Palma, que s’ha tornat a reforçar de valent, va fer tota una declaració d’intencions i vol recuperar a la piscina l’hegemonia que se li va discutir el curs passat.

La Covid-19 i les múltiples crisis que se’n deriven ha provocat que la federació espanyola, conjuntament amb els clubs, hagin optat per un nou sistema de competició a la lliga, més flexible, amb menys partits i menys costos econòmics. Una lliga amb dues vies i tres fases. Una lligueta inicial amb dos grups de sis equips delimitarà els clubs que lluitaran pel títol i els que ho faran per la permanència. Els tres primers de cada grup s’aplegaran en una segona fase (grup C) per obtenir una de les places de semifinals del play-off pel títol, i els tres últims (grup D) ho faran per evitar l’eliminatòria de descens a primera divisió. La competitivitat, tant pels del grup de dalt com els de baix, està assegurada.

Quinze lligues seguides

Tot i el canvi de format, és evident que l’Atlètic Barceloneta, amb una plantilla confeccionada per triomfar a Europa, torna a ser el gran candidat per enllaçar la seva setzena lliga consecutiva. En el grup d’aspirants, a més del CN Sabadell, reforçat amb Bernat Sanahuja, Nemanja Ubovic i Lluc Bertran, s’hi ha de tornar a comptar al CN Barcelona, que ben segur farà un pas endavant amb les incorporacions de Roger Tahull, un dels fitxatges de l’estiu, Nathan Power i Iñaki Aguilar. Serà el primer curs sense Toni Esteller a la banqueta, que en l’última lliga ja va fer la transició del càrrec al jove Víctor González. El CN Terrassa, que tan bon paper va fer la temporada passada a la lliga de campions, ha perdut jugadors de pes (Bernat Sanahuja, Iñaki Aguilar, Sergi Mora i Òscar Aguilar), però també han arribat reforços de consideració (Pepe Motos, Óscar Carrillo i Rubèn Lera) per continuar creixent. El Quadis CN Mataró, el CE Mediterrani i el Sant Andreu són els altres candidats que pugnaran per accedir al grup del títol.

Escenari obert

Amb el record de la temporada passada i vistes les semifinals de la supercopa a Can Llong, ja es va comprovar que tant el CE Mediterrani com el CN Sant Andreu poden posar contra les cordes els dos grans favorits, tant el CN Sabadell com el CN Mataró. També s’haurà de tenir en compte, i molt, la progressió del CN Terrassa, amb jugadores de primera fila i que el curs passat va quedar a mitges per culpa de la pandèmia. La pugna per la sisena plaça, amb Boadilla, Rubí i Sant Feliu, serà molt oberta.

Lliga masculina
Grup A Grup B
CN Barcelona CN Atlètic Barceloneta
CN Terrassa CN Sabadell
CE Mediterrani Quadis CN Mataró
CN Catalunya CN Sant Andreu
Real Canoe Navarra
CN Sant Feliu CN Echeyde Tenerife
Lliga femenina
Grup A Grup B
CE Mediterrani CN Mataró
Astralpool CN Sabadell Sant Andreu
Boadilla CN Terrassa
Sant Feliu CN Rubí
CN Catalunya Saragossa
Leioa Concepción
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)