Rugbi

Vuit mesos d’espera

Rugbi. La lliga de rugbi comença amb un Santboiana-Barça (14 h) encara sense públic i amb baixes rellevants en els dos bàndols

El llunyà 1 de març, just abans del confinament, el rugbi es va deixar de jugar oficialment a Catalunya i Espanya. Han estat gairebé vuit mesos d’espera perquè torni la competició i ho farà amb el millor partit que es pot veure ara mateix a Catalunya, un Santboiana-Barça (14 h, Esport3) que mesurarà la força incipient dels dos equips.

El partit es pot jugar perquè les competicions de federacions estatals estan excloses del decret de la Generalitat que anul·lava durant dues setmanes l’esport territorial i amateur a Catalunya per mirar de contenir la pandèmia. Amb tot, hi haurà estrictes mesures de seguretat sanitària i el partit es jugarà a porta tancada. Tot i les dificultats que suposa afrontar una temporada plena d’incerteses, la Santboiana ha mirat de reforçar algunes posicions del seu primer equip. L’últim a arribar ha estat l’ala Pau Anguita, jugador format a les files del CN Poblenou. També s’ha fitxat el pilar argentí Roberto Tejerizo, provinent del CSM Stiinta Baia Mare, campió de la lliga romanesa; el seu compatriota Ignacio Contardi, un tres quarts molt ràpid amb doble nacionalitat que prové de l’Independiente de Santander, i el pilar portuguès Zé Conde, campió de la copa del 2019 amb l’Alcobendas. L’equip continuarà sota les ordres de Ricardo Martinena.

El Barça, per la seva banda, ha apostat per la continuïtat amb la renovació del tècnic, Sergi Guerrero, i dels jugadors més rellevants aquestes últimes temporades: l’escocès Michael Hogg i l’argentí Bautista Güemes. Aquests dos jugadors, amb tot, seran baixa ja que el seleccionador espanyol, Santiago Santos, els ha convocat per a la minigira del combinat estatal a l’Uruguai. Pel mateix motiu seran baixa a la UE Santboiana el capità de l’equip Afa Tauli i el nouvingut Contardi.

Ortiz i Barranco fan el gran salt

Pablo Ortiz i Daniel Barranco van fer la temporada passada el pas del CR Sant Cugat, un dels clubs catalans amb un planter més prolífic, al FC Barcelona, on van demostrar de sobres el seu nivell per destacar a la divisió d’honor. Avui no podran ser al derbi perquè tenen l’oportunitat de debutar amb la selecció absoluta a Montevideo contra un combinat mundialista. Són els dos únics jugadors catalans amb els quals compta Santos per preparar el Sis Nacions B. Barranco juga de centre i Ortiz d’ala i tenen la competència d’un munt de jugadors amb doble nacionalitat. Han estat internacionals sub-20.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)