Esport i política

Mor Josep-Lluís Vilaseca, home clau en la història de l’esport a Catalunya

Política esportiva.

Un dels personatges clau de la història de l’esport modern a Catalunya, Josep-Lluís Vilaseca i Guasch, ha mort a l’edat de 90 anys. Va ser directiu del FC Barcelona durant la presidència d’Agustí Montal (1969-77). Del 1980 al 1995 va ser secretari general de l’Esport de la Generalitat, càrrec des del qual va pilotar la descentralització de l’esport a Catalunya. Des del govern va dotar d’equipaments esportius una bona part del territori i va impulsar la primera llei de l’esport. Va ser un dels referents que va tenir Joan Antoni Samaranch per impulsar i organitzar els Jocs Olímpics de Barcelona. El seu paper va ser determinant per aixecar el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.

El 2000 va presidir la comissió Segle XXI del FC Barcelona. Entre les distincions que va rebre hi ha la Creu de Sant Jordi (2002), l’orde de Mèrit de la UEFA (2007), la medala d’Or de lai la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al mèrit esportiu (2014). Vilaseca, que era advocat, va formar part també de la Comissió Jurídica i de Disciplina de la UEFA, membre del COE i va presidir el Tribunal d’Arbitratge Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)