Més esport

El COI ajudarà a la distribució de la vacuna pels atletes de països amb menys accés

Diu que no la poden imposar als participants en els Jocs de Tòquio, però que promouran el seu ús

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha posat de manifest que planeja donar suport a la distribució de la futura vacuna contra la Covid-19 entre els atletes dels països que tinguin menys accés al fàrmac un cop estigui disponible. La seva intenció és fer que els Jocs de Tòquio “siguin segurs per a tots”. Així s’ha expressat l’australià John Coates, president de la comissió de coordinació de Tòquio. “Si la vacuna es converteix en una realitat, el COI plantejarà un sistema per donar suport als països que hi tinguin menys accés” ha dit en roda de premsa, i ha afegit que l’objectiu és “fer la vacuna accessible per al major nombre d’atletes possibles i fer uns Jocs segurs per a tothom”.

John Coates ha explicat que al ser una qüestió sanitària, el COI no pot imposar l’ús de la vacuna entre els atletes que participen en els Jocs, encara que sí farà el possible per: “promoure el seu ús” per tots els mitjans al seu abast. “Farem servir a alguns atletes destacats com ’models a seguir’ per convèncer altres participants que també es vacunin”, ha dit el president de la comissió de coordinació de Tòquio. El COI també treballa per garantir que tots els atletes compleixen les normatives de seguretat sanitària que els organitzadors estan elaborant per evitar contagis durant els Jocs. “Tenim plena confiança en què els atletes entendran la seva responsabilitat a l’hora de complir les regles”, ha assenyalat John Coates, que ha afegit que el COI i els organitzadors: “volen assegurar-se que la Vila Olímpica sigui el lloc més segur de Tòquio”.

Entre les normes que planegen aplicar els amfitrions s’inclou limitar els desplaçaments d’atletes a la Vila Olímpica i les instal·lacions d’entrenament i competició, l’ús obligatori de màscara o el monitoratge dels seus moviments a través d’aplicacions per a telèfons. John Coates també ha explicat que els comitès nacionals s’estan plantejant altres mesures com escurçar la seva estada al Japó a només 4 o 5 dies abans de les competicions.

Amb espectadors

El president de la comissió de coordinació de Tòquio ha manifestat que la voluntat del COI és garantir que hi hagi “un nombre raonable d’espectadors” durant les competicions olímpiques, tot i que: “sense comprometre la seguretat”. En aquest sentit ha dit que hi han lliçons a aprendre en les diferents competicions que s’estan disputant actualment en diversos països amb presència de públic, entre elles alguns partits de la lliga de beisbol professional del Japó amb més de 20.000 espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)