Més esport

Els segons premis Inclusius de l’Esport Català ja tenen guanyadors

Les onze beques contribuiran a incrementar el nombre d’esportistes amb capacitats diferents i a fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats inclusives esportives

La segona edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català ja tenen guanyadors. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i el president d’Onat Foundation, Sergi Mingote, van fer públics el nom de les entitats i esportistes que rebran una de les 11 beques. El lliurament dels guardons tindrà lloc el dimarts 1 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Es van presentar 30 candidatures i el jurat ha triat 11 entitats i persones del país en base als criteris d’esforç, exemplaritat, implicació, benefici col·lectiu, integració social, igualtat de gènere i vida útil de la beca: Federació Catalana d’Esports per a Cecs; Associació APRENEM de Barcelona; Joan Soto, projecte ‘On jo no hi veig, puja el meu cor’ de Parets del Vallès; B-Swim de Mataró; Equip de Tecnificació i Formació en Esports de Muntanya (ETFEM) de Navès, (Lleida); Sincro Gestió de Sant Cugat del Vallès; Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS) de Granollers; Associació Esportiva Pibody de Lleida; Mahamadou Dambelleh del Club Natació Castellfollit; Institut Josep Mestres i Busquets de Viladecans i Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física.

En un acte celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i Onat Foundation han signat el protocol de col·laboració per a l’organització conjunta dels Premis, uns guardons en forma de beques econòmiques que volen fomentar i donar suport a la pràctica de l’esport inclusiu per part de persones, associacions i empreses compromeses amb aquest àmbit esportiu.

“Fer esport inclusiu de veritat és possible”, ha dit Gerard Figueras, per qui aquestes beques “sorgides de la unió entre el món públic i el privat, il·lustren la feina de moltes entitats i tornaran a fer feliços a molts esportistes amb discapacitat”. Per la seva banda, Sergi Mingote ha explicat que el protocol de col·laboració signat “dona continuïtat a uns Premis que existeixen gràcies a l’aposta del teixit industrial del país, al costat de la col·laboració público-privada”. Mingote ha subratllat que la primera edició dels guardons “ens va mostrar que hi ha molta gent que lluita perquè tots i totes siguem iguals”. En la signatura de l’acord també han estat presents els patrons d’Onat Foundation Francesc Colomé i Francesc Relats, així com Mercè Bruguet, directora d’Onat Foundation.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)