Waterpolo

El Barceloneta reprèn el somni europeu a Budapest

Waterpolo. L’equip mariner vol recuperar el nivell mostrat en l’estroncada última edició de la lliga de campions en la bombolla que es disputa aquesta setmana a la capital hongaresa

Fa més de nou mesos, la trajectòria europea del Zodiac CN Atlètic Barceloneta anava sobre rodes. Líder de grup, amb un balanç de vuit victòries, un empat i una sola derrota, l’equip mariner ja havia segellat la seva classificació per a la final a vuit quan encara restaven quatre jornades de la fase de grups. El maleït coronavirus va tallar en sec el periple europeu i va estroncar el somni d’una segona lliga de campions (2014).

Nou mesos després, l’equip de Chus Martín, pràcticament amb els mateixos protagonistes, vol reprendre el repte europeu amb la mateixa dinàmica amb què l’havia deixat. Si més no, així ho veu el seu capità, el porter Dani López Pinedo: “Volem començar la temporada en la mateixa etapa on l’havíem deixat al mes de març, quan estàvem jugant a un gran waterpolo.” En temps de pandèmia, però, les circumstàncies seran ben diferents. La lligueta habitual, ara reduïda a dos grups de sis equips, es disputarà aquest cop en diverses etapes, en les ja clàssiques bombolles, que ahir van arrencar en el grup A a Roma i avui s’estrenarà en el B a Budapest, on figura el campió de la lliga espanyola. Els tres primers rivals mariners en les tres primeres jornades de la competició seran el Hannover, el Dinamo Tbilisi i el Brescia, possiblement el contrincant més exigent després del seu bon paper en la fase de classificació disputada també a la capital hongaresa. “Penso que hem fet una gran preparació. Els tres primers mesos de la temporada s’han fet llargs i ara estem molt il·lusionats per tornar a gaudir d’aquesta competició. Som conscients de l’exigència de jugar tres partits en tres dies, però l’equip ho donarà tot a cada jornada”, sentencia el tècnic Chus Martín.

El Hannover, primer rival

Pel que fa al primer rival, el Hannover, pot trobar a faltar ritme de competició, ja que la Bundesliga ha estat suspesa a causa de la pandèmia. En tot cas, el director de joc mariner, Felipe Perrone no se’n refia: “Són un gran equip amb alguns dels millors jugadors ofensius del món, com ara Darko Brguljan i Aleksandar Radovic.” També destaca la presència del boia Petar Muslim i del defensor de boia croat Marco Macan, l’única novetat respecte a la temporada passada. El Barceloneta manté el bloc del curs passat amb l’única baixa de Roger Tahull (CN Barcelona). L’equip mariner, encara lluny del seu millor nivell, es va veure sorprès pel CN Sabadell en les semifinals de la supercopa, a principis d’octubre. Des d’aleshores, però, la seva trajectòria en la lliga ha estat espectacular. Ha sumat cinc victòries, amb una mitjana de 16 gols a favor i només 4 en contra. En aquest sentit, la seva última víctima va ser precisament el CN Sabadell, que no va poder repetir la gesta a Can Llong i va caure clarament per 9-15.

La bombolla de Roma

Ahir es van disputar els tres primers partits de la bombolla de Roma (grup A) amb les victòries de l’Olympiacòs sobre l’Ortigia (6-4), el Jug Dubrovnik de Xavi García contra l’Spandau 04 de Berlín (7-13) i el Pro Recco contra el CN Marsella (11-9).

EL PROTAGONISTA

Penso que hem fet una gran preparació. Estem il·lusionats. Els tres primers mesos s’han fet llargs
Chus Martín
entrenador de l’atlètic barceloneta
Jornada 1 (avui)
14 h Dinamo Tbilisi-Brescia
16.30 h Herceg Novi-Ferencváros
19 h Hannover-Barceloneta
Jornada 2 (demà)
14 h Barceloneta-D. Tbilisi
16.30 h Ferencváros-Brescia
19 h Herceg Novi-Hannover
Jornada 3 (dijous)
14 h D. Tbilisi-Herceg Novi
16.30 h Hannover-Ferencváros
19 h Brescia-Barceloneta
Jornades 4 a 7
De l’1 al 5 de març
Jornades 8 a 10
Del 20 al 23 d’abril
Final a vuit
Del 3 al 5 de juny
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)