Futbol sala

S’escapa la final catalana

Futbol sala. El Barça venç el Betis i l’Industrias perd en els penals (15-14) després d’estar a set dècimes de poder lluitar pel títol de la copa del Rei

Betis 3 Barça 6

BETIS:Cidão, Chaguinha, Elías, Bocão i Emilio –inicial–, Burrito, Cornejo, Eric Pérez, Arévalo, Ivi, Blanco, Chicho, Flethes, Raúl i jaime.BARÇA:Dídac, Lozano, Adolfo, Aicardo i Ferrão –inicial–; Daniel, Marcénio, Coelho, Dyego, Esquerdinha, Joselito, Ximbinha, Matheus, Povill i Òscar.GOLS:0-1 (7’) Ximbinha. 0-2 (13’) Aicardo. 0-3 (14’) Lozano, de doble penal. 0-4 (21’) Lozano. 1-4 (27’) Emilio. 2-4 (31’) Chicho. 3-4 (34’) Burrito. 3-5 (38’) Marcenio. 3-6 (39’) Adolfo.

Jaén 4 Industrias 4

JAÉN:Gozi, Attos, Mancha, Mauricio i Brandi –inicial–; Mithyue, Antonio, Carlitos, Piqueras, José Mario, Bingyoba, Campoy, Michel i Marcao.INDUSTRIAS SANTA COLOMA:Almagro, Sepe, Khalid, Corso i Drahovsky –inicial–; Cardona, Lavado, Abdel, Llamas, Bermusell, Santos, Álvarez, Verdejo i Puerta.GOLS:0-1 (19’) Drahovsky. 1-1 (30’) Mauricio. 2-1 (33’) Carlitos, de doble penal. 2-2 (35’) Khalid. 2-3 (38’) Cardona. 3-3 (40’) Attos. Pròrroga: 4-3 (41’) Mancha. 4-4 (44’) Cardona. Penals: 15-14.

El Barça es va classificar per a la final de la copa del Rei al guanyar el Betis per 3-6 en la primera semifinal, però l’Industrias Santa Coloma va quedar eliminat al ser derrotat en els penals contra el Jaén per 4-4 i 15-14 en la segona. Els colomencs van estar a només set dècimes d’una final catalana, ja que guanyaven per 2-3 en l’últim segon del temps reglamentari i els andalusos van empatar.

Els blaugrana buscaran el seu setè títol en la setena final que disputaran de la copa del Rei –correspon a la temporada 2019/20–, i ho faran avui (20.30 h, Esport3) contra el Jaén. Aquests dos equips han disputat les dues darreres finals de la competició (2017/18 i 2018/19) i en totes dues la victòria va ser per als blaugrana.

En la primera semifinal el Barça es va avançar amb un 0-4, però després va haver de patir. Ximbinha va inaugurar el marcador i Aicardo i Lozano van marcar dos gols en un minut i mig i es va arribar al descans amb un 0-3. En els primers segons de la segona part Lozano va fer el quart gol. Quan faltaven quinze minuts pel final el Betis va començar a jugar amb un atac de cinc sense porter i va tornar a entrar en el partit. Va marcar tres gols (3-4) i va fer patir els blaugrana. A dos minuts de la fi Marcénio va marcar a porteria buida i quinze segons després Adolfo va fer el 3-6 definitiu, també sense porter, i va sentenciar la classificació per a la final.

L’Industrias Santa Coloma va disputar un gran partit en la segona semifinal, però no va ser suficient per poder lluitar pel títol. Va dominar la primera part i es va arribar al descans amb el gol de Drahovsky (0-1). En la segona el Jaén va capgirar el resultat (2-1) i primer Khalid i després Cardona van tornar a situar els colomencs al davant (2-3). El Jaén va forçar la pròrroga a set dècimes de segon del final i els colomencs ho van notar en l’inici del temps suplementari en encaixar el 4-3 en el primer minut. Cardona va tornar a posar la igualada en el partit i es va arribar a la tanda de penals. En els cinc primers cada equip en va fallar un i es van continuar llançant fins que un fallés i l’altre no. Això no va passar fins al penal 31, en què Verdejo no va estar encertat. En el següent Mancha va marcar el 15-14 i el Jaén va passar a la final.