El Kiel, rival del Barça en la final de Colònia

L’equip alemany ha superat el Veszprém després d’una semifinal amb moltes alternatives i que s’ha hagut de resoldre a la pròrroga (36-35)

El Kiel serà demà el rival del Barça en la final de la lliga de campions (20.30 h per Esport 3) després d’una semifinal duríssima contra el Veszprém, que ha estat com una muntanya russa i que s’ha hagut de resoldre a la pròrroga per 36-35. Un gol des de l’extrem de Niklas Ekberg a 39 segons per al final del temps addicional ha dictat sentència. Els àrbitres del partit han estat els catalans Andreu Marín i Nacho Serradilla.

La primera meitat ha estat de total domini germànic. Amb un sòlida defensa 6-0 i amb ràpides transicions, el Kiel ha marcat el ritme de joc des del primer moment davant un Veszprém lent, espès i sense idees en atac. Irrecognoscible. El conjunt de Filip Jícha ha arribat a manar per 7 gols de diferència (17-10), tot i que l’equip hongarès ha pogut retallar el desavantatge fins al 18-13 al descans i amb Sander Sagosen havent rebut la seva segona exclusió.

Després de la represa, el partit ha fet un gir de 180 graus. Impulsat per les aturades de Rodrigo Corrales i les canonades de Vuko Borozan, l’equip de David Davis ha començat a retallar diferències i s’ha col·locat a només dos gols del rival (22-20). Jícha ha demanat temps mort i amb Domagoj Duvnjak assumint la responsabilitat en atac ha pogut aturar momentàniament la remuntada hongaresa. L’exclusió del central croat, però, ha tornat a donar ales al Veszprém, que amb un parcial de 0-6 ha capgirat la situació (24-28). El Kiel estava tocat, però ni de bon tros ensorrat. L’aparició de Sagosen i la recuperació de la seva millor versió defensiva ha tornat a fer un altre gir de guió a la segona semifinal, després d’un parcial de 5-0 (29-28). Fathy ha trencat la sequera magiar, ha empatat a porteria buida, i en l’última possessió Corrales li aturat el llançament a Sagosen que ha donat pas a la pròrroga.

L’inici del temps addicional ha estat un intercanvi de gols, però la vermella directa a Wiencek ha donat avantatge al Veszprém. Mahe no ha fallat el penal i Nenadic en un contraatac ha deixat el parcial dels 5 minuts en 32-34. El Kiel ha tornat a reaccionar. De la mà de Pekeler i Ekberg, determinants amb 8 i 7 gols respectivament, han tornat a prendre la iniciativa (36-35). El Veszprém no ha sabut aprofitar l’última possessió. Nenadic ha disposat d’un últim llançament de falta, que ha impactat de ple a la cara d’Ekberg. L’extrem ha fet l’últim servei al seu equip i el central serbi ha acabat rebent la vermella directa.