Més esport

La RUSADA no recorrerà la sanció a l’esport rus del TAS, tot i que la considera injusta

Diu que vol posar punt i final al procés per protegir els interessos dels seus esportistes

L’Agència Russa Antidopatge (RUSADA) no recorrerà la decisió de Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) que sanciona l’esport rus tot i considerar-la injusta. En un comunicat diu que vol posar punt final a aquest procés i protegir els interessos dels seus esportistes. “Prioritzant els interessos dels esportistes i de l’esport rus en general, i partint de la necessitat d’aconseguir cert grau de certesa legal, la RUSADA ha pres la decisió de no apel·lar la decisió de l’TAS davant del Tribunal Federal de Suïssa” ha expressat l’agència antidopatge.

El TAS va reduir al desembre a la meitat (dos anys) les sancions proposades per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) a Rússia i va prohibir als seus esportistes participar sota el seu himne i la seva bandera en qualsevol competició olímpica o campionat de el món durant aquest període, fins el 16 de desembre de 2022. Això inclou els Jocs de Tòquio, al juliol de 2021, i els d’hivern de Pequín, al febrer de 2022. Els esportistes russos podran participar-hi com “independents” i sense cap dels símbols del seu país.

L’agència antidopatge Russa afirma en el comunicat que vol tancar aquest capítol i expressa la seva disposició a continuar treballant amb l’AMA per aconseguir la rehabilitació total de l’esport rus. Tot i això, subratlla que està totalment en desacord amb el dictamen de l’TAS sobre la presumpta manipulació de dades del seu laboratori i assegura que es tracta d’una “valoració incorrecta i unilateral dels fets”. Per tot això considera les sancions “injustificades i injustes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)