Més esport

El primer ministre japonès diu que la decisió final sobre els Jocs no correspon només al Japó

Yoshihide Suga afirma en seu parlamentaria que també dependrà del Comitè Olímpic Internacional i el comitè organitzador

El primer ministre del Japó, Yoshihide Suga, ha assenyalat que la decisió final sobre la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio no correspon només al Japó, sinó que dependrà també de el Comitè Olímpic Internacional (COI ) i del comitè organitzador. Suga ho ha afirmat en una comissió parlamentària quan se l’ha preguntat sobre els criteris que està fent servir el seu executiu per seguir endavant amb l’organització dels Jocs previstos per a aquest estiu a Tòquio. “La decisió no correspon al Govern. Portem a terme els preparatius col·laborant amb el COI, el govern de Tòquio i el comitè organitzador” ha afirmat el líder japonès.

Yoshihide Suga també ha recalcat que la prioritat actual del seu executiu és “fer tots els esforços per poder superar la pandèmia”, i ha assenyalat que tenir èxit en aquesta tasca serà extremadament important per poder celebrar uns Jocs segurs. També ha explicat que el seu govern: “està estudiant les mesures concretes a prendre i realitzant els preparatius en estreta col·laboració amb el COI, el Govern de Tòquio i el comitè organitzador”.

La ministra a càrrec dels Jocs, Seiko Hashimoto, ha manifestat que a la primavera es decidirà si hi haurà públic en les competicions olímpiques i en quina mesura. També ha explicat que s’ha de decidir si podran arribar visitants estrangers al Japó per als Jocs, ja que el país té tancades les fronteres des de finals del mes passat.

Aquestes declaracions de l’executiu japonès sobre els Jocs Olímpics de Tòquio s’han produït el mateix dia què se celebrarà una reunió telemàtica de la comissió executiva del COI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)