Futbol sala

Història de dues ciutats

Futbol sala. La rivalitat en el futbol i l’handbol del Barça amb el gran club de París es trasllada a la Champions amb el primer duel demà contra l’ACCS de Ricardinho

El Barça de futbol sala jugarà demà al Palau (21.05 h) per primer cop contra un equip de París i no ho farà en un partit qualsevol, sinó en un duel directe de classificació per als quarts de final de la UEFA Futsal Cup. L’ACCS no és el PSG, ni en futbol ni en handbol, però la seva intenció és esdevenir, si se’n surt, un dels gegants europeus a curt termini. Per això a l’estiu no va estalviar recursos en una operació que va portar tres de les grans figures de l’Inter Movistar, Ricardinho, Carlos Ortiz i Humberto, a la ciutat de la llum juntament amb l’entrenador espanyol Jesús Velasco, precisament l’home que va fer campió d’Europa dues vegades l’equip madrileny.

Lògicament la superioritat de l’equip a la lliga francesa, un campionat menor en un esport encara minoritari, és devastadora aquesta temporada amb els nous reforços i per això totes les esperances del club estan dipositades a Europa. L’anterior eliminatòria, contra el Pesaro (Itàlia), ja va ser tota una prova de foc. En un duel agònic (2-2) els francesos van sobreviure en la tanda de penals més llarga de la història de la Champions (18 llançaments).

L’adeu d’Humberto

Però no tot són flors i violes a París. Després d’anunciar un projecte econòmic de gran solidesa el club ja ha tingut problemes per fer front a alguns pagaments de les seves grans figures. L’internacional brasiler Humberto, de fet, va deixar el club alguns dies abans del partit de Pesaro al·legant impagaments i després de pactar la rescissió del seu contracte. Queden, doncs, com a grans referents Ricardinho i el capità de la selecció espanyola (Ortiz) juntament amb l’internacional francès Nelson Lutin, conegut al seu país com l’Mbappé del futbol sala per la seva potència i capacitat golejadora. Després de la impagable exhibició del davanter al Camp Nou veurem si aquesta comparació és realment exagerada o no.

L’equip juga els seus partits al Teddy-Riner Arena de Asnières-sur-Seine, un municipi de l’àrea metropolitana de París. Després d’una fusió amb un altre club de París l’equip va començar a reclutar els millors jugadors del país i l’any passat va acabar primer de la lliga francesa, tot i que aquesta no es va poder completar pel coronavirus.

Entre els jugadors francesos també destaca Abdessamad Mohammed, un pivot molt difícil de defensar.

“Han fet un projecte molt ambiciós”

L’entrenador del Barça, Andreu Plaza, admet que tot i ser el primer duel entre els dos equips molts jugadors es coneixen perfectament. Ell també ha viscut molts duels contra Velasco a la banqueta. “No és el rival que volia, no em fa cap il·lusió jugar contra ells, però segurament ells pensaran el mateix de nosaltres”, assenyala Plaza. A banda del talent d’Ortiz, Ricardinho i Nelson Plaza, també destaca el rol del porter serbi Aksentijevic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)