Tennis

L’ATP augmenta els premis en els tornejos 250 i 500 i retoca el sistema de rànquing

L’ATP ha anunciat avui un paquet de mesures destinat a ajudar els tennistes durant la situació actual de pandèmia, centrant-se en l’augment de premis en els tornejos ATP 250 i 500, i uns retocs en la classificació mundial. L’ajust més important és el que s’ha produït en el rànquing, on l’ATP ha decidit que els tornejos, del 4 de març a el 5 d’agost de 2019 que no es van disputar el 2020 mantindran el 50% dels punts guanyats, mentre que aquells que sí es van disputar en algun moment de l’any passat es descomptaran de la classificació. És a dir, un jugador podrà retenir el 50% dels seus punts en el pròxim Barcelona Open Banc Sabadell 2021 –previst segons el calendari ATP del 19 al 25 d’abril–, si no millora el resultat de 2019, o sumarà el 100% del que faci aquest any, el que més li beneficiï. Els tornejos que sí que es van disputar el 2020, el cas per exemple de Roland Garros o de l’US Open, si que descomptaran els punts de l’edició de 2019, que estaven congelats fins a la data.

Segons l’ATP, s’espera tornar a sistema de 52 setmanes habitual fins a la pandèmia a partir de el 16 d’agost de 2021, amb el torneig de Cincinnati.

L’altra mesura substancial que l’ATP ha anunciat avui és que tots els ATP 250 i 500 entre l’obert d’Austràlia i Wimbledon augmentaran, respectivament, la seva bossa de premis un 80 i un 60%. Aquest increment, que equival a una despesa d’uns 5 milions de dòlars (4,14 milions d’euros), provindrà de la redistribució del bonus als 12 millors jugadors del circuit que es reparteix a final de temporada. Aquesta decisió ha estat recolzada pel Consell de Jugadors, incloent a Roger Federer i Rafael Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)