Atletisme

Raquel González obté el subcampionat d’Espanya de 20 km marxa i ratifica la mínima olímpica

La mataronina ha cobert la prova disputada a Múrcia en 1h30:47

La mataronina Raquel González (FC Barcelona) ha assolit el subcampionat d’Espanya de 20 km marxa a Múrcia i ha ratificat la marca mínima per als Jocs Olímpics de Tòquio amb un registre de 1h30:47 (1h31:00). González s’ha guanyat la plaça per al campionat d’Europa per equips, que es disputarà el 16 de maig a Podebrady (República Txeca) i també serà selectiva per als Jocs. La maresmenca només ha cedit davant l’andalusa Maria Pérez (València CA), la recordista estatal, que ha imposat un ritme molt exigent a partir del setè quilòmetre i ja s’ha escapat de totes les seves rivals cap a la victòria (1h28:26). El parcial pel desè quilòmetre de González ha estat de 44.43, a 17 segons de Pérez, una diferència que s’ha ampliat considerablement en la segona meitat de prova. En tot cas, ha sabut dosificar les seves forces per acabar per sota d’1h31. La tercera plaça ha estat per a Laura García Caro (1h31:09). De fet, s’ha repetit el podi, i amb les mateixes posicions, que el campionat d’Espanya de 35 km, de fa un mes a Sevilla, i del de 20 km del 2019 a Orpesa del Mar. La molletenca Mar Juárez (Avinent Manresa) ha ocupat el cinquè lloc, amb una nova marca personal de 1h34:22.

En la competició masculina, la victòria ha estat per al suec Perseus Karlström (1h18:45), que competia fora de concurs, mentre que el títol estatal l’ha guanyat el madrileny Diego García (Marathon), amb 1h19:40. L’incombustible Jesús Ángel García Bragado (Tajamar) ha ocupat el 21è lloc, amb una nova plusmarca mundial per a majors de 50 anys (1h31:08), mentre que Marc Guerrero (L’Hospitalet Atletisme) ha estat 23è amb 1h33:25.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)