Més esport

Es posa en marxa ESPORTCAT.TV, la plataforma de continguts digitals de l’esport català

Es volen instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius i arribar a 1,5 milions d’usuaris en 5 anys

  • Els participants en l’acte de presentació EFEC.
  • VÍDEO: La digitalització de l'esport

L’esport català compta a partir d’avui amb una plataforma de continguts digitals pròpia. S’ha presentat ESPORTCAT.TV, el nou projecte de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Govern, que pretén instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius catalans per al seguiment en directe de qualsevol competició. El contingut es facilitarà als usuaris de la plataforma ESPORTCAT.TV i serà accessible des de qualsevol dispositiu. De moment, 12 federacions –tennis, patinatge, futbol americà, natació, pàdel, voleibol, rugbi, handbol, hoquei, acell, beisbol i gimnàstica–, han apostat per la nova plataforma, que vol arribar als 1,5 milions d’usuaris al llarg dels primers 5 anys.

El projecte de les federacions esportives i la UFEC compta amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública. El president de la UFEC, Gerard Esteva ha manifestat en la presentació: “És una oportunitat per impulsar un sector de vital importància”, i ha dit que el projecte aporta “projecció al sector, més capacitat de creació de recursos i un plus tècnic per a clubs i esportistes per millorar el seu rendiment”. Pere Vilà, director de la Fundació UFEC, ha explicat que s’en podran beneficiar: “els familiars i aficionats, que gaudiran d’una experiència esportiva a través de qualsevol dispositiu alhora que fan créixer el vincle que els uneix amb les seves entitats esportives”.

El sector de l’esport ha patit directament per l’emergència sanitària i s’ha posat de manifest la seva vulnerabilitat i necessita trobar reformes que impulsin el seu paper econòmic i social. Dani Marco, Director General d’Innovació i Economia Digital ha dit que aquest projecte “aporta llum al sector. I ho fa a través de la necessària digitalització de l’activitat per a la recuperació econòmica i social”.

En l’acte també hi han participat Pere Hernández, president de la Federació Catalana de Pàdel; Xavier Adell, president de la Federació Catalana d’Hoquei; Ignasi Planas, president de la Federació Catalana de Rugbi; Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol; i Francesc Cayuela, president del GEiEG.

L’aposta de les federacions i els clubs és ferma i no es limita a Catalunya. L’objectiu és estendre’s sobre 6 milions d’usuaris en prop de 9.000 instal·lacions de la resta de l’estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)