Esports de muntanya

Jornet atacarà l’Everest per la ruta més difícil

Alpinisme. L’objectiu és fer el cim durant la primavera per l’aresta oest i el corredor Hornbein en solitari

Kilian Jornet (Sabadell, 1987) no ha anunciat encara els seus plans per a aquesta primavera, però tot apunta ja a quin és el repte que està planificant, que el pot convertir en una autèntica llegenda de l’alpinisme mundial. El seu objectiu és arribar aquesta vegada a l’Everest pel camí més difícil, l’aresta oest i el corredor Hornbein, sense oxigen i en solitari, i encadenar després la travessia del Lhotse (8.516 m). És un dels grans desafiaments pendents a l’Himàlaia. Era, de fet, el projecte que intentava el llegendari alpinista suís Ueli Steck quan va morir la primavera del 2017 mentre s’aclimatava en el cim del Nuptse (7.861 m).

TV3 va anunciar fa uns dies la intenció de Jornet de tornar a l’Everest el mes vinent amb l’objectiu de fer el cim per l’aresta oest. El català no va confirmar la informació, però l’agència Efe ha assegurat que un promotor de rutes del Nepal ha afirmat que Jornet ja ha demanat els permisos per afrontar el conegut i temible corredor Hornbein durant la primavera.

Els alpinistes nord-americans Willi Unsoeld i Thomas Hornbein van ser el 1963 els primers a fer el cim de l’Everest per la ruta que porta el nom d’un d’aquests pioners. La dificultat per arribar al cim per aquest camí, amb grans pendents de neu i gel i amb la dificultat afegida de zones d’escalada en roca molt vertical, és màxima. Només una desena d’expedicions han tingut èxit en la missió d’arribar a l’Everest i cap ho ha fet sense oxigen o amb un alpinista en solitari.

Jornet va fer el cim de l’Everest dues vegades el 2017 i hi va tornar el 2019, però per culpa del mal temps no va fer el cim. Ara viu a Noruega amb la seva parella i fa pocs dies va ser pare per segona vegada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)