Tennis

Nadal frena l’efervescència de Tsitsipas i s’endú el seu dotzè Barcelona Open Banc Sabadell

L’incombustible Rafa Nadal ha neutralitzat l’efervescència del perillós grec Stefanos Tsitsipas en la final més complicada i de més qualitat de les dotze que ha jugat i s’ha endut el Barcelona Open Banc Sabadell per dotzena vegada des del 2005: 6-4, 6-7 (6) i 7-5 en tres hores i 38 minuts de gran i dramàtic espectacle per la incertesa del resultat. Nadal suma el seu 87è títol en 124 finals en la seva prolífica carrera i eleva a 7-2 el cara a cara amb un dels màxims representants de la nova generació.

Tsitsipas, recent campió a Montecarlo, millor jugador fins ara de l’any i que va fer eclosió a Barcelona el 2018 perdent la final contra Nadal, ha donat un recital de revés a una mà, de dreta i de caràcter en un partit duríssim, però no n’ha fet prou per tombar l’esperit i la resistència del manacorí en un partit d’alternatives. Nadal hauria pogut tancat el duel en dos sets, però el grec ha salvat dues pilotes de partit en el segon acte.

El balear ha guanyat en blanc el primer joc del partit al servei. Un miratge. Tsitsipas ha consumat un break en blanc i ha encadenat 9 punts seguits amb un monòleg de recursos excepcional (3-1). El balear ha serrat les dents i ha salvat dues pilotes de trencament en el cinquè joc que haurien estat fatals (3-2). La seva virtut ha estat saber trampejar el temporal i esperar una escletxa. L’oportunitat ha arribat en el vuitè joc quan el manacorí, seguint amb la tàctica de buscar el revés del grec perquè el bot el neguitegés en el moment de connectar el seu preciós revés a una ma, i canviar amb rapidesa a la dreta entrant a pista, ha apagat el foc quan ben pocs minuts abans semblava que l’incendi podia ser descomunal (4-4). En ple exercici de funambulisme i amb bons primers serveis, ha salvat tres pilotes més de trencament en el joc posterior i s’ha tornat a posar per davant (5-4). Amb la confiança infinita de Tsitsipas transformada en dubtes, Nadal li ha saltat a la jugular i li ha pispat el set a la primer oportunitat amb un segon trencament, signant una remuntada brutal tenint en compte la qualitat del tennista hel·lè i el context del parcial (6-4).El grec duia 17 sets seguits guanyats comptant els 9 que va adjudicar-se a Montecarlo i que li van servir per guanyar el seu primer títol de Masters 1.000.

Refet, el grec s’hi ha tornat i la història s’ha repetit amb un trencament favorable en el tercer joc. Nadal no s’ha deixat intimidar i ha recuperat el terreny perdut en la tercera pilota del joc amb un trencament en el sisè i posant-se altre cop per davant (4-3). Amb 5-4 a favor i servei de Tstisipas, Nadal ha disposat de dues pilotes de partit (15-40). La resposta del grec ha esta la d’un gran campió. El parcial s’ha decidit en un tie-break en què Nadal s’ha avançat per 4-2, però s’ha trobat de nou amb la rèplica del seu jove oponent, que ha forçat el tercer acte. D’entrada, tots dos han solucionat els seus torns de servei fins que amb 5-4 a favor, Tsitsipas ha malbaratat la seva primera pilota de partit. Nadal ha rubricat la supervivència amb una volea complicada a pesar de jugar amb massa segons (5-5). El ball de bastons ha prosseguit i Nadal ha trencat el servei del grec en la quarta pilota de joc (6-5). Ha superat un amenaçador 30-40 i ha segellat el triomf en la seva tercera pilota de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)