Golf

Mickelson, primer golfista que guanya un “major” amb 50 anys

El nord-americà, que porta tres dècades de professional, s’ha imposat en el campionat de la PGA a Carolina del Sud

Phil Mickelson ha entrat a format part de les llegendes del golf mundial en esdevenir aquesta matinada el vencedor més veterà (50 anys) d’un dels quatre majors del circuit mundial, el campionat de la PGA. Mickelson, tota una institució als EUA i vencedor ara dels sis títols dels grans tornejos, ha superat la marca de Julius Boros, que durant 53 anys va mantenir la distinció del campió més veterà. Tenia 48 anys quan va guanyar el campionat de la PGA el 1968 a San Antonio (Texas).

El golfista, que va ser rebut en el green del 18 del camp de la Illa de Kiawah (Carolina del Sud), com un autèntic heroi és el primer jugador de la història del PGA Tour en guanyar dos tornejos amb 30 anys de diferència. El primer dels seus 45 títols el va assolir el 1991 quan tot just era un júnior a la universitat d’Arizona State. Mickelson va afrontar el torneig com el número 115 del món i sense victòries els dos últims anys. No havia acabat entre els 20 primers en els seus últims 17 tornejos. La victòria ha estat, doncs, tota una gesta ja que ho ha fet fàcil davant figures mundials com Koepka, Oosthizen –segons– i el basc Rham, quart.