Ciclisme

Exhibició de Bernal en el que havia de ser l’etapa reina del Giro

El colombià de l’Ineos guanya a Cortina d’Ampezzo amb un atac en solitari en la darrera ascensió

La 104a edició del Giro d’Itàlia té Egan Bernal com a guanyador virtual, abans de la segona jornada de descans. El mallot rosa s’ha exhibit amb el triomf en solitari de la setzena etapa, retallada dels 212 quilòmetres a 153 quilòmetres pel mal temps. S’anul·laven els passos per Fedaia i Pordoi –era el punt més alt per on es passava, a 2.239 m–deixant Crosetta i Giau –la nova Cima Coppi amb 2.233–, que seguia sent el darrer amb el descens de 17,6 quilòmetres fins l’arribada a Cortina d’Ampezzo (1.225 m).

El guanyador del Tour fa dos anys ha tingut temps de treure’s la jaqueta per lluir el mallot rosa a l’arribada, triomfal. Romain Bardet (DSM) i Damiano Carusso (Bahrain) –ara segon en la general a 2:24– han entrat a 26 segons.

Pedrero, d’inici a fi

Antonio Pedrero (Movistar) ha entrat en la fuga, que inicialment comptava amb Daniel Martin (Israel) com el millor en la general –a 7:50– i que s’ha reduït a cinc en el darrer ascens amb Joao Almeida (Deceuninck) obligant els Education First a treballar per reduir el marge perquè el portuguès, a 8 i mig de Bernal, amenaçava el cinquè lloc de Carthy. Formolo (UAE), Izaguirre (Astana) i Nibali (Trek) completaven el grup davanter.

L’egarenc s’ha quedat amb els dos italians fins que Formolo se l’ha jugat en solitari a 8 quilòmetres de coronar Guiau mentre l’Education First reduïa el grup de Bernal a vuit unitats. Pedrero ha deixat Nibali per enllaçar amb Formolo i l’ha deixat amb els favorits, ja sense Simon Yates, segon a la general, a 1:08.

L’acceleració d’Egan Bernal en el dotzè dels 29 revolts de pujada ha fet que la diferència de Pedrero baixés del mig minut i, el colombià, l’ha superat en un tres i no res a quatre quilòmetres de coronar.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)