Ciclisme

Egan Bernal (Ineos) segella el seu primer triomf al Giro

Filippo Ganna guanya la darrera contrarellotge a Milà

Egan Bernal (Ineos) és el campió del Giro d’Itàlia 2021, la segona gran del colombià després del Tour de França de fa dos anys. El colombià (1997) ha entrat amb el mallot rosa a la plaça del Duomo, a Milà, on Filippo Ganna (Ineos) esperava amb el triomf de la darrera CRI a la butxaca.

L’italià ja havia guanyat el pròleg i era el primer líder de la cursa, amb la què l’Ineos manté el seu idil·li perquè des que el 2018 Chris Froome trencava la mala ratxa de l’equip britànic des que Braddley Wiggins havia d’abandonar la prova en el primer intent a la general, el 2013. Ganna ha punxat la roda del darrere a 1,5 quilòmetres.

Bernal, segon colombià que guanya el Giro i que pot ser el primer ciclista de la història que tingui les tres grans, relleva Tao Geoghegan Hart en el palmarès de la cursa. Richard Carapaz, ara a l’Ineos, va ser el campió el 2019 quan corria al Movistar.

Daniel Martínez (Ineos) acaba cinquè en la general darrere Damiano Caruso (Bahrain), Simon Yates (BikeExchange) i Aleksander Vlasov (Astana).

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)