Natació

Hosszu, Milak i Le Clos lideren un cartell de luxe en el Ciutat de Barcelona

Tampoc faltaran a la cita del cap de setmana a la piscina del CN Sant Andreu Jessica Vall, Marina García i Àfrica Zamorano, finalistes a l’europeu, i el mallorquí Hugo González, triple medallista a Budapest

El trofeu Ciutat de Barcelona, la tercera i última reunió del circuit Mare Nostrum, torna al calendari esportiu de la capital catalana aquest cap de setmana després d’un any d’absència per culpa de la Covid-19 i ho fa amb un cartell de primera línia, a menys de dos mesos de l’inici dels Jocs Olímpics de Tòquio. Noms de primeres figures internacionals com els hongaresos Katinka Hosszu i Kristof Milak, el sud-africà Chad le Clos, l’ucraïnès Adriy Govorov, el neerlandès Arno Kamminga, el brasiler Bruno Fratus o la rusa Yuliya Efimova, entre molts altres, donaren relleu al 42è Trofeu Ciutat de Barcelona, que a més coincidirà amb dues efemèrides rodones, el centenari de la Federació Catalana de Natació i el 50è aniversari del club amfitrió, el CN Sant Andreu. Òbviament, tampoc faltaran a la cita els principals referents de la natació catalana, encapçalats per Jessica Vall, Marina García, Àfrica Zamorano, la castellonenca Lidón Muñoz. el solleric Joanllu Pons, la inquera Cata Corró, a més del mallorquí Hugo González de Oliveira, una de les grans sensacions del recent europeu de Budapest amb la consecució de tres medalles (or en 200 m estils, plata en 100 m esquena i bronze en 50 m esquena). En dues jornades de doble sessió, a Barcelona hi competiran uns 330 nedadors de 30 països. Les finals es disputaran per la tarda, de 18 h a 20 h, i es podran seguir per Esport 3.

Els dubtes de Mireia Belmonte

La badalonina Mireia Belmonte figura inscrita en quatre proves (400 i 1.500 m dissabte i 200 m papallona i 400 m estils diumenge), però a hores d’ara la seva participació no està confirmada. De fet, la campiona olímpica de 200 m papallona també estava inscrita en la reunió de Canet de Rosselló (dimarts i dimecres) i finalment no hi va assistir. Belmonte es va perdre l’europeu de Budapest perquè encara no es veia en condicions de competir al màxim nivell després d’una llarga lesió a l’espatlla. La badalonina està classificada per als Jocs en 800 m i 1.500 m i fa un parell de setmanes va anunciar la intenció d’incrementar el seu programa amb les proves d’estils i papallona. Tot i que el termini d’obtenció de mínimes olímpiques fixat per la Federació Espanyola de Natació s’acabava en l’europeu, no seria estrany que reconsiderés la seva postura si Belmonte competeix i acredita grans registres a Barcelona. Amb el grup d’entrenament de Fred Vergnoux, ja té programada una estada en altura al CAR de Sierra Nevada, des del 7 de juny fins al 4 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)