Handbol

El Barça fa els deures contra el Sinfín (33-23) i conquereix la setzena copa Asobal

El conjunt cantàbric, amb un espectacular Ernesto Sánchez sota els pals, ha resistit al primer temps (14-10), però en la segona part ha perdut pistonada

El Barça afrontarà la setmana prèvia a la final a quatre de Colònia havent fet els deures a la copa Asobal, on avui ha segellat el seu setzè títol, el desè de consecutiu. El Cantàbria Sinfín, impulsat per un espectacular Ernesto Sánchez a la porteria, ha fet una primera meitat molt meritòria (14-10), però a la segona ha perdut pistonada i ha estat víctima de l’elevat ritme de joc blaugrana (33-23). El veterà pivot local José Manuel Herreo Lon ha estat escollit el jugador més valuós, a més del màxim golejador. L’equip de Xavi Pascual ha tingut la baixa d’última hora del capità Raúl Entrerríos a causa d’una petita lesió al tendó d’Aquil·les del peu dret. Per part blaugrana, els màxims anotadors han estat N’Guessan i Dolenec, amb cinc cadascun.

La primera part ha estat marcada per la descomunal actuació d’Ernesto Sánchez sota els pals. El porter de Leganés, l’heroi de les semifinals, ha allargat el seu estat de gràcia i amb 13 aturades ha impedit que el Barça deixés el partit pràcticament encarrilat en el primer temps (14-10). Des del primer moment, la final s’ha plantejat amb dues propostes antagòniques. L’equip blaugrana, que també ha tingut a Kevin Möller (8 aturades i 44%) entre els destacats, corria sempre que podia al contraatac, mentre que el conjunt local transitava caminant.

Era impossible que Ernesto Sánchez mantingués el llistó de la primera meitat i amb el plantejament de partit només era qüestió de temps que el Barça eixamplés la seva renda. L’aparició de Casper Mortensen, en aquest sentit, ha estat providencial i amb tres gols consecutius i un més d’Aleix Gómez l’equip blaugrana s’ha escapat de 6 gols (19-13). El tècnic del Sinfín Víctor Montesinos no volia que la final se li escapés i ha demanat temps mort per canviar la dinàmica. Inicialment, ha pogut aturar el cop (19-15), però el Barça es mantenia sòlid en defensa i començava a imprimir el seu elevat ritme de joc (24-16). En aquest punt de partit Ernesto ja havia estat substituït per Elcio Carvalho sota els pals i l’entrenador local tornava a demanar temps mort. Amb tot, el conjunt blaugrana ja tenia la final encarrilada i els locals, ja molt justos de forces, han acabat sucumbint per 33-23.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)