Patinatge

Basiana és l’únic candidat provisional a la FCP

Patinatge. L’expresident dels àrbitres Josep Gómez no obté el nombre d’avals vàlids i resta en espera després d’enviar-los per correu electrònic

La junta electoral va proclamar dilluns a la nit Ramon Basiana únic candidat provisional a les eleccions a la Federació Catalana de Patinatge i no va acceptar la candidatura de l’exàrbitre internacional i fins fa pocs dies president del comitè català d’arbitres de la federació catalana, Josep Gómez, per defectes de forma en part dels avals, que li van impedir passar el tall. Gómez –exintegrant de la junta de Basiana des del 2007–, però, tenia temps fins ahir a les 7 de la tarda per presentar la nova documentació i accedir a la cursa electoral. La va lliurar, en aquesta segona ocasió, per correu electrònic, emparrant-se “en l’article 4.12 del reglament electoral”. La junta electoral no va considerar l’enviament, no es va reunir i va acordar que ho faria el dia 13 per prendre una resolució.

El mínim exigit per ser designat candidat provisional és de 37 avals, un 10% del cens electoral de 370 clubs. Basiana va presentar 188 avals, dels quals 123 van ser vàlids. Gómez en va lliurar 47 i només 6 van ser ratificats. Segons la junta electoral, tenia 11 avals amb signatura electrònica sense validar i 23 de presentats amb suport no original que, tal com indica l’acta de la junta electoral, tenia temps de corregir ahir en el període horari establert.

Ara, a més, s’obre un període de dos dies, avui i demà, per presentar al·legacions. La resolució de reclamacions i la proclamació definitiva de candidatures està prevista per al dia 13. En el cas que hi haguessin dos candidats, la campanya començaria el dia 14 i les eleccions es farien el dia 24.

Ramon Basiana (Manresa 1957) és president de la federació des del 2002 i ha completat quatre mandats al capdavant de l’organisme. El 2006 va ser reelegit després de vèncer Salvador Creixell i el 2010, el 2014 i el 2018 no va tenir rivals. Funcionari de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona des de finals dels 70, el seu primer contacte amb el món del patinatge es va produir el 1990, quan va ser director de la competició d’hoquei de Barcelona 92.

LA DADA

La junta electoral decidirà el dia 13 els candidats definitius i si hi ha eleccions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)