Patinatge

El món de l’esport plora la mort del president de la federació catalana Ramon Basiana

El president de la Federació catalana de Patinatge Ramon Basiana (Manresa 1957) ha mort aquesta matinada a la Vall d’en Bas als 63 anys acompanyat dels seus familiars i amics després d’una llarga malaltia. Basiana ha estat un dels grans directius de l’esport català en les dues darreres dècades, liderant el procés de reconeixement de la selecció nacional catalana d’hoquei sobre patins posteriorment revocat per les pressions del govern espanyol i sent actiu fonamental i ideòleg dels World Roller Games, el mundial de mundials del patinatge que en la seva segona edició es va fer el 2019 a Barcelona. Era president de la federació catalana des del 2002 i aquesta mateixa setmana havia estat proclamat candidat provisional a les eleccions, una mostra més de la seva vitalitat i les seves ganes de treballar pel patinatge català fins al darrer moment de la seva vida.

Durant la dècada dels anys vuitanta, com a membre de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, va participar en l’organització dels campionats del món d’esgrima (1985), de bàsquet (1986) i de taekwondo (1987), i les copes del món d’atletisme i escacs (1989). El 1991 fou nomenat director de la competició d’hoquei sobre patins dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, integrat en el programa oficial en qualitat d’esport d’exhibició. L’any següent es va incorporar com a gerent a la Federació Catalana de Patinatge i el 1996 va passar a ocupar el mateix càrrec a la Federació Espanyola. El 1999 va tornar a la Federació Catalana de Patinatge com a secretari general i el 2002 va ser elegit president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)