Esports de muntanya

Molist puja al podi

Curses de muntanya. La vigatana acaba tercera la marató en el mundial darrere de la basca Kortazar i la txeca Vasinova, que signa el doblet

La txeca Marcela Vasinova és la campiona en la prova de marató de curses de muntanya –42 K– del mundial de Skyrunning de la ISF, que s’ha disputat a la Vall de Boí, emmarcat en el Buff Mountain Festival i en què la vigatana Marta Molist (CE Penedès) va pujar al tercer calaix del podi. La txeca va completar el selectiu recorregut amb un temps de 4h50: 24. La veterana basca Oihana Kortazar va entrar segona amb un registre de 4h57:48. Molist (CE Penedès) va signar un temps de 5h03:37 en una dura pugna amb l’andalusa Patricia Pinedo. Vasinova va ser campiona de la cursa vertical i s’adjudica òbviament el títol de la combinada entre les dues proves. L’atleta de Lleó Manuel Merillas ha corregut a un ritme inassumible –4h00:13– per a la resta i ha estat el vencedor en la cursa masculina, on ha completat més de la meitat del recorregut en solitari. El podi l’han completat el suís Christian Mathys –4h06:46–i el japonès Ruy Ueda, amb un temps de 4h10:51. Ueda va ser campió de la cursa vertical.