Ciclisme

Wout van Aert guanya la darrera contrarellotge del Tour

Tadej Pogacar és vuitè i la general no pateix canvis en els primers llocs

Wout van Aert (Jumbo) tanca el Tour amb la segona victòria d’etapa, que afegeix a la del mont Ventor. És la segona contrarellotge del Tour, amb un recorregut de 30,7 quilòmetres entre Libourne i Sent Milion. El campió belga reivindicad’aquesta manera el seu talent, eclipsat en moltes fases de la cursa pel seu rival de tota la vida, Mathieu van der Poel, i un altre especialista en clàssiques, Julian Alaphilippe.

El triomf de van Aert el situa en la posició preferent per a la cita als Jocs, juntament amb el seu compatriota Remco Evenepoel, i tanca la tirania de Tadej Pogacar, que havia guanyat la primera crono i la darrera de l’any passat, en la memorable jornada que el situava líder el dia abans d’arribar a París.

L’aperitiu

Stefan Küng (Groupama), que aquest 2021 havia guanyat les cronos de la volta al País Valencià, la volta a Suïssa i el campionat del seu país de l’especialitat –també és campió d’Europa–, no ha pogut superar el temps de Kasper Asgreen (Deceuninck) de 36:14 i que es confirmava com un candidat al triomf. El suís ha fet 36:31 perquè en la segona meitat no ha pogut mantenir-se com el millor, després de marcar els dos millors parcials. Asgreen ha vençut aquest any la prova d’Algarve i la que li va donar el títol danès de CRI.

La referència

Wout van Aert (Jumbo) era l’altre nom propi a seguir i en el primer parcial ja s’ha posicionat: primer amb 8:57, 3 menys que Küng i 13 que Asgreen. El campió belga de ruta havia guanyat la CRI a la Tirrena i, al Tour, era quart. El segon parcial ha confirmat la referència i amb 24:04 passava 24 segons abans que Küng pel mateix lloc. El pas a meta de 35:53 de Wout van Aert (51,5 km/h de mitjana) coincidia amb el compte enrere per a Tadej Pogacar (UAE) a la rampa de sortida.

El mallot groc ha fet 9:14 en el primer parcial, 17 segons perduts respecte van Aert. En el segon pas al quilòmetre 20 Pogacar feia el 8è millor temps (24:42), 38 més que el vencedor d’etapa. Jonas Vingegaard (Jumbo) ha acabat amb el tercer millor registre, 36:25, mentre Pogacar entrava vuitè i líder d’una general sense canvis.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)