Tennis

El moment de Paula Badosa

Tennis. La begurenca signa el seu triomf més plàcid i avui disputa els quarts de final dels Jocs contra Marketa Vondrousova, que elimina la japonesa Naomi Osaka, principal favorita

Paula Badosa (1997) viu aquest 2021 el seu millor moment com a jugadora professional i en aquests Jocs podria establir el que fins ara seria el sostre de la seva carrera. De fet, és a dues victòries d’assegurar-se una medalla.

Campiona júnior de Roland Garros el 2015, aquest any, i després de superar una depressió, ha guanyat el seu primer títol WTA a Belgrad. Amb els quarts a París i els vuitens a Wimbledon i la semifinal a Madrid, la begurenca arribava a Tòquio 29a del rànquing, per primer cop entre les 30 millors. La txeca Marketa Vondrousova, 42a i que ahir va eliminar la número 2 i principal favorita a l’or, Naomi Osaka, serà aquest matí la seva rival en els quarts després del plàcid triomf de Badosa contra l’argentina i semifinalista a Roland Garros Nadia Podoroska per 6-2 i 6-3 en 1h24.

La gironina ja ha superat la seva rival d’avui a Roland Garros aquest any –4-6, 6-3 i 2-6 en els vuitens–, ha cedit només un set i abans-d’ahir havia eliminat la campiona a París el 2020 i sisena favorita, la polonesa Iga Swiatek. Osaka, Barty (1) –a mans de Sara Sorribes–, Sabalenka, Swiatek... I ahir Karolina Pliskova s’afegia a les top ten que no segueixen en curs, amb la derrota contra la italiana Camila Giorgi (6-4, 6-2), que juga contra la ucraïnesa Elina Svitolina al mateix costat del quadre que Badosa.

Quatre partits en 48 h

Les txeques Barbora Krejcikova i Katerina Siniakova (1) van eliminar Paula Badosa i Sara Sorribes en la segona eliminatòria del torneig de dobles, per 6-2, 5-7 i 10-5 en 1h32. Era el segon partit d’ahir per a Badosa i també per a la jugadora de la Vall d’Uixó, que acabava de perdre 6-1 i 6-3 en 1h32 contra la russa Anastasia Pavliutxenkova (13). Un programa similar al d’aquest matí per a la begurenca, que s’estrena en els dobles mixtos, amb Pablo Carreño i contra Iga Swiatek i el també polonès LukaszKubot. Novak Djokovic també té dos partits avui perquè després dels vuitens amb Alejandro Davidovich té el seu partit de dobles mixtos.

Garbiñe i els dos podis d’Arantxa en uns Jocs

Garbiñe Muguruza (7) va eliminar la belga Alison van Uytvanck per 6-4 i 6-1 en 1h19 i juga, a l’altra banda del quadre de Badosa, els quarts contra la kazakh Elena Rybakina. En les dues anteriors vegades que dues jugadores de la federació espanyola van coincidir en els quarts de final en uns Jocs Olímpics, Arantxa Sánchez Vicario va acabar al podi. Primer, amb el bronze a Barcelona i, després, amb la plata a Atlanta, després d’haver eliminat Conchita Martínez en les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)