Natació

Dressel guanya els 50 lliure i els 4x100 estils i tanca els Jocs amb cinc ors

El nord-americà de 24 anys Caeleb Dressel ha completat avui la seva majestuosa actuació amb dos títols més i tanca els Jocs de Tòquio amb cinc ors en les sis proves en què ha participat –se li ha escapat el relleu mixt 4x100 estils mixt, que va ser cinquè–. Dressel ha dominat avui els 50 m lliure amb 21.07, rècord olímpic que supera de 23 centèsimes la marca del brasiler César Cielo, que va establir un registre de 21.30 en el Jocs de Pequin 2008. El francès Florent Manaudou, or a Londres 2012 i plata a Río 2016, ha estat segon amb 21.55 i el brasiler Bruno Fratus ha completat el podi amb 21.57. Dressel també ha format part decisivament del relleu 4x100 estils que ha esmicolat el rècord del món amb 3:26.78. Els seus companys han estat Zach Apple, Ryan Murphy i Michael Andrew. Tots quatre han rebaixat en mig segon l’anterior plusmarca que l’equip nord-americà havia establert amb 3:27.28 el 2009. La Gran Bretanya ha guanyat la medalla de plata i Itàlia s’ha penjat el bronze.

La gran McKeon

En les altres proves de la darrera jornada del programa de natació, l’australiana de 27 anys Emma McKeon, que va estar a punt de retirar-se quan no es va classificar per competir en els Jocs de Londres 2012, ha confirmat el seu domini. Ha guanyat els 50 metres lliure amb 23.81 establint un nou rècord olímpic. Sarah Sjoestroem (Suècia) i Pernilla Blume (Dinamarca) l’han acompanyat al podi. Mckeon, la reina de la velocitat, tanca els jocs amb set medalles, quatre d’or i tres de bronze convertida en la gran dominadora de la natació femenina i ja acumula onze medalles olímpiques. Ha estat clau en el 4x100 estils femení que ha celebrat l’equip d’Austràlia –3:51.60, rècord olímpic, al costat de Kaylee McKweon, Chelsea Hodges, i Cate Campbell–per davant dels EUA i de Canadà.

El nord-americà Robert Finke, per la seva banda, s’ha adjudicat els 1.500 metres amb 14:39.65, per davant de l’ucraïnès Mykhailo Romanchuk i de l’alemany Florian Wellbrock.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)